Αιθιοπία: Οι χριστιανικές εκκλησίες ενός αρχαίου βασιλείου (φωτογραφίες)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

aithiopia chriastian churches1
Ως μία από τις πρώτες χώρες που υιοθέτησαν τον χριστιανισμό, η Αιθιοπία έχει μια κληρονομιά εντυπωσιακών εκκλησιών και μοναστηριών, χτισμένων σε δυσπρόσιτους ορεινούς όγκους.

Το αρχαίο Βασίλειο του Αξούμ, το εμπορικό έθνος των Αβησσυνίων που βρισκόταν στη βόρεια Αιθιοπία, ήταν από τα πρώτο που υιοθέτησαν τον χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία, όταν το 340 ο βασιλιάς Εζανά ασπάστηκε τον χριστιανισμό και προχώρησε στην κατασκευή της Παναγίας της Σιών στο Αξούμ.
Ήταν εδώ, σύμφωνα με τους Αιθίοπες που ο Μενελίκ, γιος του βασιλιά Σολομώντα και της βασίλισσας του Σαβά, έφερε την Κιβωτό του Συμφώνου που περιείχε τις Δέκα Εντολές.
Μέχρι τον πέμπτο αιώνα, εννέα Βυζαντινοί άγιοι διέδωσαν τη χριστιανική πίστη στην ορεινή ύπαιθρο και τους επόμενους δέκα αιώνες χτίστηκε ή λαξεύτηκε μια σειρά θεαματικών εκκλησιών από συμπαγή βράχο, που λειτουργούν μέχρι σήμερα.
aithiopia chriastian churches2
Η Lalibela, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, έχει το πιο γνωστό σύμπλεγμα εκκλησιών, αλλά και η βόρεια περιοχή της Tigray, λιγότερο γνωστή και πιο απομακρυσμένη, έχει πολλές εκκλησίες που είναι αρχιτεκτονικά αριστουργήματα ναοδομίας βασιλικού τύπου.
Το βιβλίο Ethiopia: The Living Churches of an Ancient Kingdom που εκδόθηκε από τους οίκους Ludwig Publishing και The American University in Cairo Press, παρουσιάζει μια επιλογή από αυτή τη σημαντική πολιτιστική κληρονομιά με εντυπωσιακές φωτογραφίες.
aithiopia chriastian churches3
aithiopia chriastian churches4
[briefingnews.gr]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ