Νίκος Νικολόπουλος: Γιατί «κρατάνε» ακόμη τον Στουρνάρα στην προεδρία της ΤτΕ;
Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, προς τον Πρωθυπουργό για την εμπλοκή του Γιάννη Στουρνάρα στο σκάνδαλο της Novartis, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, απευθύνεται στο Πρωθυπουργό και του μετέφερα το αίτημα- απαίτηση της κοινωνίας να απομακρυνθεί από τη θέση του Διοικητή της ΤτΕ ο κ. Γιάννης Στουρνάρας όσο διάστημα θα ελέγχεται από τις ανακριτικές αρχές για το ενδεχόμενο της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Novartis.
Η υπόθεση της έμμισθης σχέσης του Γ. Στουρνάρα με την Novartis έρχεται να προστεθεί στη προ ολίγων ημερών υπόθεση υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση, καθώς επίσης στη χορεία των θεμάτων διαφάνειας που έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα και απασχολούν τους βαριά φορολογούμενους Έλληνες πολίτες.
Με δήλωσή του ο Γ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε την εμπλοκή του χαρακτηρίζοντας την νόμιμη και άρα πραγματική και όχι ψεύτικη ούτε και πολιτική σκευωρία.
Έτσι μαζί με την σύζυγό του είναι τεκμηριωμένο ότι πρόσφεραν υπηρεσίες στην «αμαρτωλή» φαρμακευτική εταιρεία.
Θυμίζουμε εδώ ότι η σύζυγός του είναι ιδιοκτήτρια μιας εκ των εταιρειών που περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Η εταιρεία της κυρίας Λ. Νικολοπούλου ξεκινάει συνεργασία με τη Novartis 2012, την ίδια δηλαδή περίοδο που ο Γ. Στουρνάρας είναι πλέον υπουργός Οικονομικών.
Ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια είναι κρατικοδίαιτος, κατέχοντας κορυφαίες θέσεις που του πρόσφερε το σύστημα Σημίτη και ήταν ο ισχυρός άνδρας της οικονομίας, απεδέχθη εργασιακή σχέση με σύμβαση που τον κατέστησε σύμβουλο της Novartis.
Ο Γ. Στουρνάρας ήταν στέλεχος της ομάδας του σημιτικού «εκσυχρονισμού» στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και μάλιστα είχε αναλάβει τότε το πόσο του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), του βασικού δηλαδή συμβούλου του ΥΠΟΙΚ Γιάννου Παπαντωνίου. Αυτό το όργανο κατηύθυνε την ένταξη στην ΟΝΕ, ενώ ο ίδιος ήταν ο αρμόδιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Νομισματική Επιτροπή της ΕΕ.
Υπήρξε μεταξύ των πρωταγωνιστών στην «αντιμετώπιση» της μεγάλης κρίσης του Χρηματιστηρίου το φθινόπωρο του 1999, στη συνέχεια διετέλεσε ακόμα και τραπεζίτης από τη θέση του αντιπροέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ενώ από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εμπορικής Τράπεζας σχεδίασε το κυριολεκτικό ξεπούλημά της στους Γάλλους. Αμέσως μετά χρίστηκε διευθυντής του ΙΟΒΕ, του τεχνοκρατικού βραχίονα των βιομηχάνων και το 2012 κατέλαβε τη θέση του «τσάρου της Οικονομίας» στην κυβέρνηση συνεργασίας. Μπορεί λοιπόν ένα τέτοιο στέλεχος να ενεπλάκη απλά και μόνο λόγω της δραστηριότητας της συζύγου του με την υπόθεση ενός σκανδάλου μεγατόνων; Μήπως τελικά συμβαίνει το αντίστροφο;
Μπορεί λοιπόν έτσι τυχαία ο Γ. Στουρνάρας, με το πλούσιο βιογραφικό σε υψηλά αξιώματα, να υπογράφει σύμβαση με τη Novartis Hellas προκειμένου να της παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες έναντι 4.000 ευρώ;
Και ερωτώ τον Πρωθυπουργό Από την ώρα που απομάκρυνε Υπουργούς από το κυβερνητικό σχήμα γιατί εισέπρατταν ενοίκιο κατοικίας, πώς μπορεί να ανέχεται να παραμένει στη θέση του Κεντρικού Τραπεζίτη ο ελεγχόμενος από την Δικαιοσύνη Πρόεδρος της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας και να παραμένει σ’ αυτό το κρίσιμο πόστο που του προσφέρει την πανοπλία της ασυλίας;
Εάν ήταν ένας απλός δημόσιος υπάλληλος δεν θα τον έβαζαν σε διαθεσιμότητα;».
Σχετική δήλωση on camera Αν ο Στουρνάρας ήταν απλός δημόσιος υπάλληλος δεν θα τίθονταν σε διαθεσιμότητα; https://youtu.be/U2rd-Bi2sRw