ΣΟΚ στην Τουρκία από την ομόφωνη καταδίκη τους από την ΕΕ – Ο Ερντογάν σκέφτεται να ακυρώσει τη Βάρνα

image 103

Η Τουρκία απέρριψε την Παρασκευή ως «απαράδεκτες» τις επικρίσεις των 28 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που καταδίκασαν την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες τις «επίμονες παράνομες ενέργειες» της Τουρκίας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, ζητώντας παράλληλα την απελευθέρωση όλων των Ευρωπαίων πολιτών που κρατά ο Ερντογάν , συμπεριλαμβανομένων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Το ανακοινωθέν (της ΕΕ) περιέχει απαράδεκτες εκφράσεις για τη χώρα μας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Σύμφωνα με τον κυπριακό «Φιλελεύθερο», το τουρκικό καθεστώς επιστράτευσε παρεμβάσεις, διαβήματα και προειδοποιήσεις, επιχειρώντας την υστάτη να ανατρέψει τα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, συνεχίζει ο κυπριακός «Φιλελεύθερος», δεν δίστασε μάλιστα να προειδοποιήσει ότι η επικριτική στάση της Ε.Ε. έναντι της Τουρκίας, μέσω των επιδιωκόμενων Συμπερασμάτων, ενδέχεται να θέσει εν αμφιβόλω τη πραγματοποίηση της ευρωτουρκικής συνάντησης της Βάρνας και τη συμμετοχή του Ταγίπ Ερντογάν, στο δείπνο της προσεχούς Δευτέρας, στη παραλιακή πόλη της Βουλγαρίας.

Οι ίδιες πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» αναφέρουν ότι στο επίκεντρο των διαβημάτων της Τουρκίας προς σημαίνοντες κύκλους της Ε.Ε. τέθηκαν, αφενός, οι αναφορές του προσχεδίου για «ισχυρή καταδίκη» των τουρκικών «παράνομων ενεργειών» στην κυπριακή ΑΟΖ και, αφετέρου, η δρομολογούμενη δέσμευση των «28» για παρακολούθηση των εξελίξεων, κάτι που θέτει για πρώτη φορά το ζήτημα υπό το μικροσκόπιο της Ένωσης σε ένα διαρκές πλαίσιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Να σημειωθεί ότι «μαέστρος» αυτής της ιστορικής καταδίκης της Τουρκίας ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όταν έχει γήπεδο παίζει εξαιρετική μπάλα.


http://m.tribune.gr/politics/news/article/449128/sok-stin-toyrkia-apo-tin-omofoni-katadiki-toys-apo-tin-ee-o-erntogan-skeftetai-na-akyrosei-ti-varna.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ