Η Κυριακή πλησιάζει…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

από το ενημερωση.gr
Σε λίγα εικοσιτετράωρα από τώρα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του Γρηγορόπουλου. Πολλοί είναι αυτοί, που προσπαθώντας να κερδίσουν περισσότερα κλίκ για το site τους (δανειζόμαστε μία φράση ενός εξ’ αυτών) βγάζουν πρωτοσέλιδα για το συγκεκριμένο θέμα. Άλλοι πάλι μέσα από το προστατευόμενο από την ασυλία site τους, οργανώνονται για τις επόμενες μέρες, με τακτικές πολέμου. Χωρις φοβο, αλλα με Οργανωση, Αποφασιστικοτητα, Αυτοελεγχο και ταξικο Μισος. ( http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1200555 ).
Η κατάσταση από σήμερα είναι αρκετά έκρυθμη. Τα επεισόδια ήδη ξεκίνησαν, αντιεξουσιαστές από όλο τον κόσμο, έχουν έρθει στην Ελλάδα, και μόνο ο Θεός ξέρει τί έχουν κουβαλήσει μαζί τους.
Βέβαια τα μεγάλα μέσα δεν επιθυμούν να κάνουν και τίποτα για αυτό. Ίσα ίσα, μια χαρά τα είχανε πάει με την τηλεθέαση πέρσι. Έτσι λοιπόν και φέτος περιμένουν να ανέβουν λίγο περισσότερα οι μετρήσεις έτσι ώστε να βγάλουν και κανα φράγκο περισσότερο.
Είπαμε λοιπόν πώς η κατάσταση είναι στο κόκκινο. Την Κυριακή και τη Δευτέρα το μόνο σίγουρο είναι ένα… Ή τα “Στρατιωτάκια” του Χρυσοχοϊδη δεν θα κάνουν τίποτα τελικά, ή θα χυθεί πολύ αίμα. Διότι αυτοί που έχουν στην κατοχή τους όπλα, Σέχτες, ΕΛΑ (απελευθερώθηκαν κιόλας) δεν αστειεύονται…Έχουν δείξει τί μπορούν να κάνουν.
Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και έναν Κούλογλου ο οποίος βγάζει σε αποκλειστικότητα μία από τους αυτόπτες μάρτυρες της “δολοφονίας” του Γρηγορόπουλου (τώρα πώς την ονομάζουν δολοφονία χωρίς να υπάρχει απόφαση από το δικαστήριο είναι άλλο θέμα αυτό). Μάλιστα αυτή η κοπέλα λέει το txvs είναι αυτή που τράβηξε με το κινητό της το περιβόητο βίντεο της βραδιάς της 6ης Δεκεμβρίου του 2008. Δεν ξέρω αν θυμάστε και εσείς αλλά πολλοί ήταν αυτοί, (οι περισσότεροι) δηλαδή που είχαν πεί πώς το βίντεο αυτό ήταν από άλλη μέρα…Πολλούς μήνες πρίν…Ούτε κάν δηλαδή…Θα αντιγράψουμε μερικά σημεία της συνέντευξης της και θα τονίσουμε με bold κάποια σημεία που μας δημιούργησαν εντύπωση…Πιστεύουμε πώς θα τα καταλάβετε και εσείς…
“…Είμαι μια κάτοικος των Εξαρχείων και το μπαλκόνι του σπιτιού μου βρίσκεται ακριβώς πάνω από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Δεν συμμετέχω σε καμία πολιτική δραστηριότητα. Δεν είμαι μια ακτιβίστρια. Μπορώ να μιλήσω μόνο για τη δολοφονία. …Τα Εξάρχεια ήταν πάντοτε μια εναλλακτική γειτονιά, μια περιοχή αντι-κουλτούρας. ..Μια στιγμή μετά από τότε που κοίταξα το αυτοκίνητο της αστυνομίας, είδα δύο μπάτσους να γυρνάνε πίσω, προς τα κάτω, με τα πόδια, και αυτό ήταν πολύ περίεργο για μένα….Καλέσαμε όλους τους ανθρώπους από όλη τη γειτονιά να κατέβουν κάτω, όλοι, όλοι κατέβηκαν στους δρόμους, και η ενέργεια, η ατμόσφαιρα, ήταν οργή, Οργή!… Η Οργή ξεχείλιζε στους δρόμους, παντού οι άνθρωποι ξεχείλιζαν από τα σπίτια τους στους δρόμους…”
Παρ’ όλα αυτά το tvxs στηρίζοντας τον αγώνα αυτών των ανθρώπων που φαίνονται στο παρακάτω βίντεο (ένα βίντεο από τα περσινά γεγονότα) έχει εμπλουτίσει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας με άρθρα σχετικά με τον Γρηγορόπουλο, τα επεισόδια, τις καταλήψεις…κ.τλ.π. κ.τλ.π
Αξίζει να προσθέσουμε πώς και από την “μεγάλη ηλεκτρονική εφημερίδα” (το βάζουμε σε εισαγωγικά εκτός από τους ευνόητους λόγους, διότι έχουμε βαρεθεί να ακούμε τον Μάκη στην εκπομπή του να ευλογεί τα γένια του χαρακτηρίζοντας έτσι το zougla.gr) υπάρχει αποκλειστική συνέντευξη της μάνας του Γρηγορόπουλου. Γράφει ο Λάλας: “…Η Τζίνα ήταν αποφασισμένη. Άρχισε να μιλάει για τη ζωή της, τα παιδιά της, τον χωρισμό της, τον Αλέξανδρο…”, ήταν αποφασισμένη να μιλήσει σε αυτόν τον τόσο σπουδαίο δημοσιογράφο…! Ρε σε ποιούς τα πουλάτε αυτά;
Τελειώνοντας και ελπίζοντας να μην χρειαστεί να αναφερθούμε για πολύ τις επόμενες μέρες σε γεγονότα με αφορμή τον Γρηγορόπουλο, αναφέρουμε πώς στο indymedia έχουν αρχίσει για ακόμη μία φορά και οργιάζουν…Ενδεικτικά πάρτε μια ιδέα από το τί γίνεται εκεί:
“…Πρέπει να υπάρξει πολλή προσοχή πάντως τις επόμενες μέρες. Εννοείται πως δεν πρέπει να φοβόμαστε, αλλά νομίζω πως η Κυριακή θα είναι η γιορτή του ασφαλίτη. Μέσα κι έξω από την πορεία. Για άκυρα σπασίματα και στημένες φάσεις μιλάω. Εκεί θα είμαστε, θα το δούμε. Το ‘χουμε ξαναδεί να γίνεται. Όχι φόβος, αλλά προσοχή…”
“…Σε 2 εικοσιτετράωρα κλείνει ένας χρόνος από την δολοφονία του Αλεξανδρου Γρηγορουλου και στα 200μετρα από τον τόπο της δολοφονίας έχει κλούβες ματ και ασφαλίτες και καθόμαστε να σχολιάζουμε με ακαδημαικισμους τις μεθόδους καταστολής των συναδέλφων του Επαμεινώνδα Κορκωνεα. Εδώ και δυο μήνες περίπου η περιοχή των Εξαρχείων έχει καταλειφθεί από την στρατιωτικού τύπου αστυνομία του πασοκ και περιφέρονται-συμπεριφέρονται αδικαιολόγητα προκλητικά στα σημεία των δολοφονημένων ανήλικων Καλτεζα και Γρηγοροπουλου από χέρια ένστολων παραφρόνων επίσης συναδέλφων τους. Φέτος η τηλεοπτική (και όχι μόνο) προπαγάνδα δεν θα τους περάσει να «ερμηνεύσουν» την εξέγερση του Δεκεμβρη σαν ένα μπάχαλο bside, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος και κάθε χρόνο, ο Δεκεμβρης είναι πλημμυρισμένος πολιτικών νοημάτων. Υγ. Οι διάφοροι ελευθεριακοι χώροι είναι μέρος πολιτικής ζύμωσης και οφείλουμε να είμαστε εκεί με την φυσική μας παρουσία για να μην μονιμοποιήσουν οι εκαστοτε συντηρητές των αυτοκρατορικών αντιλήψεων τα μεγαλεπήβολα σχέδια τους πάνω από τα κορμιά μας με τον αμυντικό φόβο μας σαν εργαλείο επίθεσης τους. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…”
Όσο για τα χυδαία μηνύματα πάνε και έρχονται και δεν χρειάζεται να τα δημοσιεύσουμε σε αυτή την ανάρτηση…
Αυτά τα ολίγα λοιπόν για αρχή, και δυστυχώς νομίζουμε πώς θα επανέλθουμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ