Κοντονής για #Novartis Όσοι εύκολα μίλησαν σαν να είχε κλείσει η υπόθεση έκαναν μεγάλο λάθος!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
F7EF20AB-5407-408E-95D3-F9800B1CB918“Σήμερα στέλνω στη Βουλή τα στοιχεία τα επιπλέον, τα οποία έχουν σταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, και όλα αυτά θα πρέπει να εκτιμηθούν. Το σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε από αυτή την υπόθεση, και το είχα πει από την αρχή, είναι ότι είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη, όσοι μίλησαν για σαθρό κατηγορητήριο, που δεν υπάρχει κατηγορητήριο, τα στοιχεία συνεχώς έρχονται και εμπλουτίζουν τη δικογραφία, συνεπώς όσοι εύκολα μίλησαν σαν να είχε κλείσει η υπόθεση έκαναν μεγάλο λάθος.
 
http://www.real.gr/audiofiles/670859.mp3

https://www.youtube.com/watch?v=a_x1x-N_eAc
Έχουμε μια διαδικασία σε εξέλιξη και τα στοιχεία που έρχονται και θα έρθουν θεωρώ ότι θα είναι σημαντικά” δήλωσε αναφορικά με την υπόθεση Novartis ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
“Έχω την εντύπωση ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται σε μια σύγχυση. Δεν βρισκόμαστε μπροστά σε μια εξεταστική επιτροπή, βρισκόμαστε σε μια προανακριτική επιτροπή. Οι κανόνες λειτουργίας της διέπονται από τον κανονισμό της Βουλής και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Επομένως, η προανακριτική πρέπει να ελέγξει πρώτα τα νομικά ζητήματα” συμπλήρωσε.
“Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι υπάρχει σκευωρία της κυβέρνησης εναντίον του κ. Μαρινάκη; Τι είναι ο κ. Μαρινάκης; Πολιτικός ανταγωνιστής της κυβέρνησης; Επιχειρηματίας είναι, υπάρχει μια εισαγγελική έρευνα. Αν νομίζουν ορισμένοι επειδή έχουν εφημερίδες ή έχουν ομάδες ή κανάλια ότι είναι ανέλεγκτοι και κάθε φορά που η δικαιοσύνη ελέγχει τα έργα τους και τα λόγια τους και τις πράξεις τους γενικώς ότι αυτό συνιστά επίθεση από την κυβέρνηση, τότε τι να πω; Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψει κάποιος” ανέφερε ο κ. Κοντονής.
Αναφορικά με την απόφαση για τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο δήλωσε ότι “Δεν έχω λάβει ακόμα την απόφαση, όπου περιλαμβάνονται τα πρακτικά και το σκεπτικό, εάν αυτό που είδε το φως της δημοσιότητας (σ.σ. για όπλο) τότε δεν παραβιάζεται μόνο ο ποινικός νόμος, αλλά και ο θείος νόμος, το “ου φονεύσεις”. Θα πρέπει και η Ιερά Σύνοδος να είναι πιο αυστηρή και να έχει αντανακλαστικά που να ανταποκρίνονται και στο θεσμικό της ρόλο. Ο θεσμικός της ρόλος δεν είναι να εκδίδει ανακοινώσεις όταν διαφωνεί με την κυβέρνηση, αλλά και όταν υπάρχει πρόκληση του δημοσίου αισθήματος από ορισμένους ιεράρχες. Δεν μπορεί να λέει ιεράρχης σε δημόσια τοποθέτηση του αν είχα πιστόλι θα σκότωνα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα να μένουν αναπάντητα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ