Ποιά κρίση στο Real Estate; Εδώ οι Ελληνικές βραχονησίδες γίνονται ανάρπαστες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Εικόνα:  Γράφει η : Χριστίνα Καπετάνη
Ελληνική βραχονησίδα ανήκει στην Αλβανία σύμφωνα με το Google Earth
Η υπόθεση αυτή δεν έχει τέλος. Αντιθέτως, έχει εξελίξεις.
Οι αλβανοί υποστηρίζουν ότι η βραχονησίδα που εμφανίζεται στο Ιντερνέτ με την ονομασία «Vrachos Psyllos”, (γνωστή και ως Barketa) δεν ανήκει στην Ελλάδα.
Μπορεί όλοι οι χάρτες του κόσμου να αναγνωρίζουν αυτό το ,μικρό νησί ως Ελληνικό, ωστόσο οι Αλβανοί υποστηρίζουν το αντίθετο.
Τήν άποψη αυτή, στηρίζουν στην ερεύνα που έκαναν στο Google Earth,(όπως γράφουν οι Αλβανικές εφημερίδες) οπου το συγκεκριμένο νησί είναι μεν ελληνικό, αλλά- όπως γράφουν-το πήραν οι Ελληνες απο τους Αλβανούς το 1946.
Ο  γνωστός,πλέον, (για όσους έχουν παρακολουθήσει και τα προηγούμενα άρθρα) καθηγητής, σύμβουλος και διδάκτωρ Myslim Pasha, βασισμένος σε αυτή την ερεύνα υποστηρίζει :
«…Η βραχονησίδα Barketa , η όποια βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του νησιού  Αγ. Ιωάννης Περιστερών δόθηκε στους Ελληνες, πιθανόν, απο το ΝΑΤΟ.
Και συμπληρώνει:
“Ήταν μια  τιμωρία που έγινε προς την Αλβανία το 1946 για την στάση της προς τα ξένα στρατεύματα.  Βέβαια τότε η Αλβανια δεν ασχολήθηκε με το θέμα, γιατί μόλις είχε βγει απο το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο…
Εκείνη την εποχή, επίσης, δύο στρατιωτικές βάσεις εγκατασταθήκαν στην Κέρκυρα απο το πουθενά, χωρίς κάποιο εμφανή λόγο…”
Καί καταλήγει:
Πλέον, η Συμφωνία για τα υδάτινα σύνορα δείχνει ότι η γραμμή που χωρίζει τα ύδατα της Ελλάδας με την Αλβανία ξεκινά με  σημείο αναφοράς την εν λόγω βραχονησίδα.
Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα παίρνει «περισσότερη θάλασσα» απο την Αλβανία…Κρίμα που και οι δύο πλευρές δεν έχουν συζητήσει ακόμα σε φιλικό επίπεδο για αυτή την υπόθεση»

Αλβανός καθηγητής υποστηρίζει πώς πρέπει να επανακαθορισθούν τα υδάτινα σύνορα με την Ελλάδα..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ