Κοτζιάς: Ελπίζω να γίνουν θετικά βήματα

1F12422F-458C-477B-BAB9-2145863C47F0Άρχισαν οι κρίσιμες συζητήσεις στη Βιέννη μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Προσερχόμενος ο κ. Κοτζιάς εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος λέγοντας: «Ελπίζω να κάνουμε κάποια θετικά βήματα σήμερα».

Οι κ.κ. Κοτζιάς, Ντιμιτρόφ και Νίμιτς έφθασαν στην αίθουσα Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών στις 10:30 (ώρα Ελλάδος) συνοδευόμενοι από την Αυστριακή υπουργό Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ.

Ο κ. Κοτζιάς κάλεσε τους κ.κ. Ντιμιτρόφ και Νίμιτς, όπως και την Αυστριακή ομόλογό του, να ενώσουν όλοι μαζί τα χέρια για τη φωτογραφία και τα πλάνα μπροστά στις κάμερες, αφού προηγουμένως χαιρέτισε εγκάρδια τους εκπροσώπους του Tύπου. Απευθυνόμενος στην κ. Κνάισλ την ευχαρίστησε για τη φιλοξενία της τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εξωτερικών καθώς σήμερα βάσει του καθολικού Πάσχα είναι Μεγάλη Παρασκευή και η έδρα του ΟΗΕ στη Βιέννη είναι κλειστή.

Βάσει του προγράμματος, το μεσημέρι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σε γεύμα εργασίας.

Οι συνομιλίες είναι καθοριστικές και προοιωνίζονται εξελίξεις το επόμενο διάστημα ως προς την πορεία των συζητήσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ ενώ θα ακολουθήσει η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ