Οι μαρτυρίες για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

.
blood 1Ναι, επιμένουμε να μιλάμε για δολοφονία. Είχε όλα τα στοιχεία της δολοφονίας. Είχε ένα νεκρό παιδί, είχε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, είχε πολιτική εκμετάλλευση, έδειξε το άθλιο πρόσωπο της Ελληνικής δημοκρατίας και τους κλασικούς επαγγελματίες του τρόμου. Είχε φώτα, κάμερες και βέβαια “αυτόπτες μάρτυρες“. Παμε για μία σύντομη αναδρομή:
Οι πρώτες δύο μαρτυρίες είχαν μία μικρή διαφοροποίηση. Ο πρώτος μάρτυρας αναφέρει ότι και οι δύο αστυνομικοί προέταξαν τα όπλα στο ύψος του στήθους. Ο δεύτερος αναφέρει μόνο για τον έναν. Κανείς δε μιλάει για χειροβομβίδα κρότου – λάμψης. Μιλούν και οι δύο ξεκάθαρα για ΔΥΟ πυροβολισμούς.

Αυτόπτες μάρτυρες: Λ.Β, Ξ.Π
dspphoto?id=243245

1 «Ο ένας αστυνομικός επέδειξε τα γεννητικά του όργανα και είπε δυνατά τη φράση “ελάτε ρε μ…” ή κάτι τέτοιο, ήταν πάντως κάτι προκλητικό. Στην ουσία τούς καλούσε να έρθουν προς αυτόν. Είδα τους δύο αστυνομικούς να βγάζουν τα όπλα τους από τη θήκη και να τα προτάσσουν σε ευθεία γραμμή, σημαδεύοντας ευθεία μπροστά. Αμέσως μετά είδαμε και ακούσαμε δύο πυροβολισμούς συνεχόμενους. Δεν γνωρίζω αν πυροβόλησαν και οι δύο αστυνομικοί, ούτε είδα εκπυρσοκρότηση από κάποιο όπλο. Μετά, χωρίς πλέον να κρατάνε κάτι στα χέρια τους, έκαναν μεταβολή και ανηφόρισαν στην οδό Ναυαρίνου με κατεύθυνση προς τη Χαρ. Τρικούπη με σχετικά αργά βήματα. Αμέσως μετά άκουσα φράσεις και φωνές: “Χτύπησαν το παιδί…”.
2 «Ακουσα τι φράση που είπε ο ένας αστυνομικός προς τα άτομα που ήταν στη Μεσολογγίου και Τζαβέλλα που ήταν η εξής: “Ελάτε ρε μ…”. Εβγαλε από τη θήκη του το όπλο με το δεξί του χέρι, το προέταξε ευθεία και μπροστά, σταθεροποίησε το χέρι του με το αριστερό του χέρι και πυροβόλησε ευθεία δύο φορές συνεχόμενες. Μετά οι αστυνομικοί έκαναν μεταβολή και με αργό και σταθερό βήμα αποχώρησαν προς την οδό Χαρ. Τρικούπη…».

Οι Τρείς “αυτόπτες μάρτυρες” και η διαφορετική κατάθεση (Μάρτυρες: Β.Ζ, Φ.Π, Κ.Λ)

«Τον είδαμε να ρίχνει εν ψυχρώ»: Οι καταθέσεις αυτές διαψεύδουν την κατάθεση του πρώτου αυτόπτη μάρτυρα αφού είναι κάθετες ότι μόνο ο ένας αστυνομικός τράβηξε όπλο. Επίσης, οι αυτόπτες μάρτυρες δεν θυμούνται λόγω της αναστάτωσης πόσους πυροβολισμούς άκουσαν.
Και οι τρεις (τα στοιχεία και τα τηλέφωνά τους είναι στη διάθεση δικηγόρων, αλλά και της «Ε» σε περίπτωση που δεν μπορούν να τους βρουν οι ανακριτικές αρχές) συμφωνούν στην εκδοχή των γεγονότων που δίνουν στο εξής: «Οι αστυνομικοί επανήλθαν πεζή, στο σημείο της δολοφονίας, μετά από ένα πρώτο έντονο διαπληκτισμό που είχαν και άρχισαν να προκαλούν και να βρίζουν τους συγκεντρωμένους. Ενας από αυτούς χωρίς να απειληθεί από κανέναν, σημάδεψε με το όπλο του στο ύψος του στήθους και πυροβόλησε εναντίον των νεαρών που βρίσκονταν εκεί, μέσα στο πολυσύχναστο κέντρο της Αθήνας».
«Κανείς από τους θαμώνες δεν τολμούσε να πιστέψει στα μάτια και τα αυτιά του», επισημαίνει ο Β.Ζ., που έμεινε αποσβολωμένος από την εξέλιξη. Για το λόγο αυτό δεν θυμούνται ίσως πόσους πυροβολισμούς άκουσαν.
Οι καταθέσεις όμως στο βίντεο του Mega Δίνουν άλλη διάσταση. Αυτόπτης μάρτυρας (χωρίς να κρύβει το πρόσωπο του), μιλάει ξεκάθαρα για ΤΡΕΙΣ πυροβολισμούς από ΕΝΑΝ αστυνομικό, δίνοντας μάλιστα τη θέση του σώματος και της βολής. Η άλλη αυτόπτης μάρτυρας που ακολουθεί, είναι σίγουρη ότι και οι ΔΥΟ τράβηξαν όπλο και πυροβόλισαν συνολικά ΔΥΟ φορές. Δείτε το σχετικό βίντεο:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LPfwXMg06H0]
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι καταθέσεις της πλειοψηφίας των αυτοπτών μαρτύρων που μιλούν για ΔΥΟ πυροβολισμούς, συμφωνούν με την πρώτη κατάθεση Κορκονέα που και αυτός υποστήριξε ότι πυροβόλισε ΜΟΝΟΣ του, ΔΥΟ φορές.
Η κατάθεση των ανδρών της διμοιρίας των ΜΑΤ όμως, φαίνεται να συμφωνεί με τους δύο αυτόπτες μάρτυρες που μιλούν για τρεις πυροβολισμούς, όπως και με τον δεύτερο ειδικό φρουρό, τον Σαραλιώτη:
Όμως και πάλι τα ΜΑΤ της Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για τρεις με τέσσερις κρότους, ενώ και οι ίδιοι, στις αρχικές καταθέσεις τους, κάνουν αναφορά σε τρεις πυροβολισμούς, μέχρι βέβαια να φτάσει στο σημείο ο Κορκονέας να φανεί ότι ανασκευάζει και να υποστηρίξει ότι πυροβόλησε μόνο δύο φορές και πως τον τρίτο πυροβολισμό τού τον υπενθύμισε ο Σαραλιώτης. Μάλλον όμως ποτέ δεν υπήρξε τρίτος πυροβολισμός και μαζί του πιθανολογείται ότι θα αποδειχτεί αίολο εφεύρημα ο ισχυρισμός περί ατυχήματος και τυχαίας εκπυρσοκρότησης. Υπάρχουν μόνο δύο πυροβολισμοί και αυτοί ρίχτηκαν ευθεία μπροστά, με εμφανή πρόθεση προσβολής στόχου.
Εντέλει μετά από καιρό, παρότι η περιοχή είχε χτενιστεί από πολλούς, εμφανίζεται μία γυναίκα και δίνει τον τρίτο κάλυκα. Η βαλλιστική έρευνα “έδειξε” όντως εξοστρακισμό το ίδιο και η ιατροδικαστική έρευνα όπως και το βλήμα που έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου παιδιού.
Πολιτική εκμετάλλευση
Η κάλυψη από τα ΜΜ”Ε” βρίθει πολιτικών σκοπιμοτήτων. Τα λεγόμενα “αντιπολιτευόμενα” μέσα προέβαλλαν τις (έστω και αντικρουόμενες) μαρτυρίες που μιλούσαν για εν ψυχρώ δολοφονία, μη εξοστρακισμό κλπ. Τα συμπολιτευόμενα τραύλιζαν μισόλογα για να καλύψουν τους αρμόδιους υπουργούς, ψέλλιζαν τα περί εξοστρακισμού και ακόμα πιο δειλά άφηναν αιχμές για ξένους Δάκτυλους.
Αυτοί που οργίασαν πραγματικά, ήταν οι προβοκάτορες. Ενάντια σε όλους τους αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς αναφορά στην πηγή, αναπαράγετο μία ιστορία για το πως ο Αλέξης βρέθηκε στα Εξάρχεια (λες και αυτό ήταν το θέμα). Γιόρταζε ένας φίλος του, πήγαν σε ίντερνετ καφέ, βγήκε μόνος του, πήγε σε αγώνα πόλο, πήγε να πιεί μία πορτοκαλάδα. Άθλια προβοκάτσια προφανώς για μελλοντική χρήση αφού όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για ομάδα 10 ατόμων τουλάχιστον, ενώ ήταν γνωστά τα επεισόδια στον αγώνα πόλο όπου πριν υποτίθεται ότι είχε παρευρεθεί ο ανήλικος.
Ακόμα όμως και κάποιοι από τους  “αυτόπτες μάρτυρες” που μίλησαν για εν ψυχρώ δολοφονία φαίνεται ότι υπάρχει μία “πολιτική συγγένεια”. Ιδιαίτερα οι τρεις που “δεν θυμόντουσαν” πόσους πυροβολισμούς άκουσαν είχαν όμως ταυτόσημες καταθέσεις. Αυτό ίσως ενέχει σκοπιμότητα γιατί είναι λογικό μετά από 15 πυροβολισμούς να χάνεις το μέτρημα. Το να μη θυμάσαι ή να μην ξεχωρίζεις τους δύο από τους τρεις κρότους του πυροβολισμού είναι ενάντια στη λογική και στην επιστήμη αφού η ακουστική μνήμη είναι αμέσως δυνατότερη μετά την οπτική. Εδώ υποτίθεται υπήρχαν και τα δύο. Υπάρχει όμως και μία κομματική συγγένεια αφού ως φαίνεται, οι τρεις που κατονομάζονται εδώ, έχουν ενεργή συμμετοχή στον ίδιο πολιτικό χώρο, εκτός βέβαια εάν πρόκειται για τριπλή συνωνυμία. Ενδεικτικά, Κ.Λ. εδώ, Β.Ζ. εδώ, Ξ.Π. εδώ. Υποψήφιοι βουλευτές, μέλη κεντρικών επιτροπών πολιτικού σχηματισμού.
[mitera+alexandrou.jpg]Στριμωξίδι πολιτικής σκοπιμότητας πάνω από το άψυχο κορμί ενός παιδιού. Ο Παπανδρέου με τα κεράκια να ζητά πρόωρες εκλογές, ινστρούχτορες, παρακρατικοί, πράκτορες αλλά και κοινοί ποινικοί. Από κοντά πάντα οι διεθνείς τοκογλύφοι που θησαύρισαν με το σκηνικό τρόμου. Ανένταχτοι αυτόπτες μάρτυρες που (ξανα) έλυσαν τη σιωπή τους και ένα πλάσμα που ψάχνει τη δικαίωση.
Γιατί ακόμα “αναρωτιόμαστε” για την τρίτη σφαίρα. Ακόμα οι ηθικοί αυτουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι και ετοιμάζουν νέους Αλέξηδες για να στήσουν το Οργουελικό σκηνικό του απόλυτου κοινωνικού ελέγχου, με την ανοχή μάλιστα της κοινωνίας. Και μία μάνα που είχε δηλώσει στον “Δημοσιογράφο” πως την παρακολουθούν, αρκετές ημέρες πριν την τραγωδία. Περιμένουμε εάν θα λύσει αύριο τη σιωπή της στην συνέντευξη με τον ίδιο δημοσιογράφο.
Και τέλος, ένα κράτος που έραψε στα μέτρα των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών ακόμα και τη βαλλιστική έρευνα. Διαβάστε όλο το χρονικό της εποχής, δείτε τις ημερομηνίες που τα γράφαμε και κρίνετε:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ