Όταν οι μυστικές υπηρεσίες ασκούν πολιτική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Του Θύμιου Παπανικολάου
Όσοι γνωρίζουν να διαβάζουν τα κείμενα και γνωρίζουν στοιχειωδώς την ιστορία και τη θεωρία των λαϊκών κινημάτων αντιλαμβάνονται ΑΜΕΣΩΣ τον πρακτορικό χαρακτήρα των  κειμένων της «τρομοκρατίας», όσο και αν είναι γαρνιρισμένα με αντικαπιταλιστική σάλτσα.
Διαβάστε την προκήρυξη των «Ομάδων Λαϊκής Επαγρύπνησης», οι οποίες ανέλαβαν την ευθύνη  για την επίθεση που έγινε χθες το μεσημέρι, κατά των αστυνομικών που περιπολούσαν πεζή την περιοχή των Εξαρχείων:
«Δε θα αφήσουμε τους δολοφόνους να επιβάλλουν την παρουσία τους στον τόπο του εγκλήματος. Τα γουρούνια παραμένουν γουρούνια. Οι δολοφόνοι δεν αλλάζουν συνήθειες ανάλογα με το κυβερνών κόμμα. Η αστυνομία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συμμορία τραμπούκων και δολοφόνων στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου η πολιτική ηγεσία της χώρας κάνει λόγο για ριζική αλλαγή των κοινοπολιτικών συνθηκών. Το οξύ πρόβλημα που γεννά ο καπιταλισμός δεν αντιμετωπίζεται ούτε με την εντατικοποίηση της καταστολής, ούτε με την αποιδεολογικοποίηση της πολιτικής βίας και του γκεμπελικού τύπου, προπαγάνδας των ΜΜΕ.

Η ελπίδα κ. Χρυσοχοϊδη βρίσκεται μόνο στην ολοκληρωτική καταστροφή του σάπιου συστήματος. Αδειάζουμε την πόλη από τους μπάτσους. Προστατεύουμε τον πολίτη από την κρατική τρομοκρατία. 6η Δεκέμβρη και για πάντα όλοι στους δρόμους».
Παρατηρήσεις:
Πρώτη παρατήρηση:
Κεντρικός στόχος είναι οι «μπάτσοι», τα εκτελεστικά όργανα του κεφαλαίου και όχι τα πραγματικά κέντρα εξουσίας του κεφαλαίου. Όλη η μοχθηρία και το μίσος είναι εναντίον του σαμαριού και όχι εναντίον του γαϊδάρου…

Εδώ, πίσω από το «σύμπτωμα» επικαλύπτεται και αποκρύβεται το αίτιο: Το σύστημα που παράγει και εκπαιδεύει τους «μπάτσους» να κτυπάνε, το σύστημα που παράγει τη βία και την τρομοκρατία και χρησιμοποιεί τους «μπάτσους» για την εκτέλεση ΜΟΝΟ κάποιων εξωτερικών πτυχών της βίας.
ΤΟ ΟΛΙΚΟ και πολυεδρικό σύστημα της Βίας και της τρομοκρατίας και ιδιαίτερα οι πρωτογενείς και «κρυφές» πηγές της βίας μένουν στο απυρόβλητο.
Μόνο άνθρωποι της εξουσίας θα μετέθεταν τόσο βάναυσα τη βία του καθεστώτος στη βία των «μπάτσων» και θα μετέτρεπαν τους «μπάτσους» σε σάκο του μποξ.
Τα μεγάλα ρόπαλα της καταπίεσης, της βίας και της τρομοκρατίας είναι κρυμμένα πίσω από τις μικρές ατέλειές τους: Τους «μπάτσους»…

Τα γιγάντια δίκτυα των ιδεολογικών και πολιτικών «μπάτσων» (από τα ΜΜΕ, τα κόμματα και τις επιδοτούμενες εστίες) μένουν στο απυρόβλητο.
Ο κεντρικός στόχος είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τους στόχους της πλανητικής εξουσίας και των εγχώριων πολιτικών τους «μπάτσων»: Αποδόμηση της ελληνικής αστυνομία και κατασκευής μιας νέας μισθοφορικής…
Παρατήρηση δεύτερη.

Εκεί, όμως, που αποκαλύπτονται παντελώς οι πράκτορες συγγραφείς της προκήρυξης είναι εδώ:
«…Οι δολοφόνοι δεν αλλάζουν συνήθειες ανάλογα με το κυβερνών κόμμα…»
Και εδώ:
«…Η πολιτική ηγεσία της χώρας κάνει λόγο για ριζική αλλαγή των κοινοπολιτικών συνθηκών…».
Και εδώ πιο κραυγαλέα:
«Η ελπίδα κ. Χρυσοχοϊδη βρίσκεται μόνο στην ολοκληρωτική καταστροφή του σάπιου συστήματος. Αδειάζουμε την πόλη από τους μπάτσους
Αν είναι ποτέ δυνατόν Αριστεροί Επαναστάτες να μιλούν έτσι και να διαχωρίζουν τόσο απροκάλυπτα την κυρίαρχη δομή της πολιτικής εξουσίας, την κυβέρνηση, από τα εκτελεστικά όργανα της εξουσίας.
Εδώ ασύστολά και ξετσίπωτα αυτοί οι πράκτορες αποκαλύπτουν τις «συμπάθειές» τους προ την κυβέρνηση και το Χρυσοχοϊδη ειδικότερα.
Η κυβέρνηση γι’ αυτούς (ένα κόμμα που έχει κυβερνήσει την Ελλάδα δεκαετίες ολόκληρες) είναι κάτι το πολύ διαφορετικό από τους «μπάτσους»:  τα γρανάζια ολόκληρου του καθεστωτικού οικοδομήματος.
Η κυβέρνηση για τους «υπερεπαναστάτες» δολοφόνους μπάτσων είναι μια «όαση» μέσα στη σαπίλα και γι’ αυτό τη «συμβουλεύουν» να καταστρέψει το «σάπιο σύστημα»!!!
Ιδιαίτερα απευθύνονται στον εκλεκτό τους κ. Χρυσοχοϊδη και του ζητούν να αδειάσει «την πόλη από τους μπάτσους»!!!
Και για στάχτη στα μάτια πετάνε και τούτο:

«Η αστυνομία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συμμορία τραμπούκων και δολοφόνων στην υπηρεσία του κεφαλαίου».
Είναι περισσότερο «συμμορίες τραμπούκων» του κεφαλαίου οι «μπάτσοι» από την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, τα κόμματα του καθεστώτος και από τον αμερικανοτσολιά Χρυσοχοϊδη ειδικότερα;
Μόνο παντελώς τυφλοί δεν βλέπουν ότι τέτοιες προκηρύξεις είναι γραμμένες κατά παραγγελία της κυβέρνησης και των πατρόνων της.
Είναι προκηρύξεις υπαγορευμένες από τις ανάγκες και τους στόχους των ιμπεριαλιστών «προστατών» μας.
Είναι ενταγμένες μέσα στα τρομοκρατικά παιχνίδια που παίζονται για την καθυπόταξη και διάλυση της ελληνικής κοινωνίας: Της «σάπιας κοινωνίας», σύμφωνα με τους «προστάτες» μας.
Γι’ αυτό έρχονται οι κήρυκες του μίσους, των εμπρησμών και του θανάτου να «καθαρίσουν» την ελληνική κοινωνία από τη «βρωμιά» και τη «σαπίλα»…
Τα ίδια  ακριβώς τα «συνθήματα», δραματικά όμοια, χρησιμοποίησαν και οι παλιοί ναζί.
Ας διαβάσουν λίγη ιστορία οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» που νομίζουν ότι κτυπώντας και δολοφονώντας τους «μπάτσους» ή καίγοντας τους πάντες και τα πάντα κάνουν αντικαπιταλιστικό αγώνα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ