Πασχαλινό τραπέζι: Έτσι θα αποφύγετε την καούρα και τη δυσπεψία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

pashalino trapezi eggs tsourekia1
Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, η μεγάλη γιορτή του Πάσχα είναι προ των πυλών, όπως επίσης και τα γιορτινά τραπέζια. Αυτά περιλαμβάνουν μαγειρίτσα, αβγά, τσουρέκια, αρνί, κοκορέτσι και όλες τις άλλες λαχταριστές λιχουδιές που παραδοσιακά σερβίρονται.

Μετά την περίοδο νηστείας, αυτό που συνήθως ακολουθεί είναι η υψηλή κατανάλωση κρέατος, όπως επίσης και η πολυφαγία που δημιουργούν καούρα και δυσπεψία, οι οποίες με τη σειρά τους μας δημιουργούν δυσθυμία (κακή διάθεση).
Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αποφύγουμε την καούρα και τη δυσπεψία και να γιορτάσουμε ευχάριστα τις πασχαλινές ημέρες, από το Μανώλη Συμβουλάκη, Γαστρεντερολόγο, Δ/ντή της Β’ Γαστρεντερολογικής Κλινικής του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center:
– Συμπεριλάβετε στα γεύματά σας πράσινες σαλάτες. Προτιμήστε να τις καταναλώνετε πριν από τα άλλα φαγητά, ώστε να περιορίζετε το αίσθημα της πείνας.
– Μη γεμίζετε υπερβολικά το πιάτο σας. Προτιμήστε μικρές μερίδες.
– Πίνετε άφθονο νερό.
– Αποφύγετε την υπερκατανάλωση ροφημάτων με ανθρακικό.
– Αποφύγετε τα γλυκά που είναι εξίσου πλούσια σε ζάχαρη και λιπαρά.
– Αποφύγετε να ξαπλώνετε ή να κάνετε άλλες δραστηριότητες μετά το φαγητό. Εάν θέλετε να διευκολύνετε την πέψη, να κάνετε έναν ήρεμο περίπατο, με αργό βήμα.
– Μην καπνίσετε αμέσως μετά το φαγητό.
Αν οι παραπάνω συμβουλές δεν έχουν αποτέλεσμα, μπορείτε να πάρετε κάποια σκευάσματα για την αντιμετώπιση της καούρας και της δυσπεψίας. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε ένα γιατρό όπου και να βρίσκεστε τις ημέρες αυτές.
[bloko.gr]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ