ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Σκηνοθετημένη από τα Λευκά Κράνη η επίθεση με χημικά στη Ντούμα;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

c1da3e98 a3e2 4ec9 b4cd 805937f5b592

«Η υποτιθέμενη επίθεση με χημικά εναντίον των Σύρων ανταρτών στην Ντούμα σκηνοθετήθηκε από τα Λευκά Κράνη», ισχυρίζεται το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο, παρουσιάζοντας αποτελέσματα από τις επιτόπιες αναλύσεις στην περιοχή. Το γεγονός οτι η αμφιλεγόμενη οργάνωση εθελοντών, που υποστηρίζεται ανοιχτά από τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας (βλ. Φωτό), ήταν η πρώτη οργάνωση που κατήγγειλε την επίθεση μόνο τυχαίο δεν είναι.

Το ΟΛΥΜΠΙΑ έχει αποκαλύψει στοιχεία για τη δράση της σε παρόμοιες χημικές επιθέσεις στο παρελθόν.

«Δρώντας αποκλειστικά στους κόλπους των τρομοκρατών, τα Λευκά Κράνη για άλλη μία φορά σκηνοθέτησαν για τις κάμερες μια χημική επίθεση εναντίον πολιτών στην πόλη Ντούμα», είπε ο στρατηγός Βίκτορ Ποζνίχιρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Σύμφωνα με το ρωσικό γενικό επιτελείο, από τις αναλύσεις που έγιναν στα δείγματα που ελήφθησαν από την τοποθεσία όπου φέρεται να έγινε η επίθεση (χώμα και θραύσματα) δεν εντοπίστηκαν ίχνη τοξικών ουσιών.
Η Μόσχα κατήγγειλε επίσης ως «ανεύθυνη» την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ανέφερε ότι περίπου 500 άτομα εκτέθηκαν σε χημικά όπλα στην Ντούμα. Ανέφερε ότι η Ερυθρά Ημισέληνος και η τοπική αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών δεν γνωρίζουν τίποτα περί 500 ανθρώπων που να ασθένησαν λόγω της έκθεσής τους σε χημικές ουσίες.
«Κανείς τους δεν επιβεβαίωσε αυτά που είχε ο αξιωματούχος του ΠΟΥ», πρόσθεσε ο Ποζνίχιρ.
Ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου σημείωσε ότι η Ρωσία προσκάλεσε αξιωματούχους του ΠΟΥ να επισκεφθούν την Ανατολική Γούτα και δεσμεύτηκε ότι θα εργαστούν κάτω από ασφαλείς συνθήκες.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, μια πρώτη ομάδα εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων αναμένεται να φτάσει αύριο Πέμπτη στη Συρία προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες περί της χρήσης χημικών όπλων στην Ντούμα. Άλλη μια ομάδα αναμένεται να πάει στη Συρία την Παρασκευή.
Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία θα αναλάβει επίσης από αύριο Πέμπτη την τήρηση της τάξης στην Ντούμα. Τις τελευταίες πέντε ημέρες δεν έχουν αναφερθεί εχθροπραξίες στην Ανατολική Γούτα και η κατάσταση έχει πλήρως σταθεροποιηθεί.
«Μια μονάδα της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας θα αναπτυχθεί από αύριο στην πόλη για να φροντίσει για την ασφάλεια, τη διάτήρηση της τάξης και να οργανώσει την παροχή βοήθειας στους κατοίκους», ανέφερε ο στρατηγός.
Από τις 28 Φεβρουαρίου έχουν φύγει από τον θύλακα περισσότεροι από 165.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 20.389 μαχητές. Τις τελευταίες ημέρες περίπου 60.000 κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, σύμφωνα πάντα με το ρωσικό γενικό επιτελείο.
Με πληροφορίες από ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ
 
infiltr8or ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *