"Κεραυνοί" Γκιουλέν κατά Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/RCLWhM3NMxE
Μια σπάνια συνέντευξη παραχώρησε ο Φετουλάχ Γκιουλέν στη δημόσια φινλανδική τηλεόραση. Από το 1999, ο αυτοεξόριστος κληρικός ζει στην επαρχία της Πενσιλβάνια. Νούμερο 1 εχθρός της Τουρκίας κατά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γκιουλέν διαψεύδει κάθε ανάμιξη στα γεγονότα του Ιουλίου του 2016.

«Δεν ήταν πραξικόπημα. Το κτίριο της Βουλής έπαθε κάποιες ζημιές. Το περιστατικό συγκρίνεται με τις ενέργειες του Χίτλερ», λέει χαρακτηριστικά.
Και προσθέτει: «Αν είχε γίνει μια διεθνής διερεύνηση για το θέμα, οι ισχυρισμοί αυτοί θα είχαν καταπέσει».
Τι λένε όμως οι γείτονές του;
«Κάποιοι εδώ λένε πως είναι τρομοκράτης. Άλλοι ότι δεν είναι, και πως η τουρκική κυβέρνηση τον κάνει να φαίνεται κακός», είπε ο εργάτης Φρανκ Νιούμαν.
«Έχω γνωρίσει αρκετούς από τους υποστηρικτές του. Είναι μέλη της κοινότητάς μας. Είναι φίλοι», πρόσθεσε η κτηνίατρος Κάριν Μπράιτλαουχ.
Ο Φετουλάχ Γκιουλέν πιστεύει ότι η Άγκυρα τον θέλει νεκρό.
«Θα με σκότωναν σε βομβιστική επίθεση», καταγγέλλει.
Και συνεχίζει:
«Αν το επώνυμό σου είναι Γκιουλέν, η φυλακή είναι δεδομένη. Η οικογένειά μου το έχει ζήσει αυτό. Ο ένας αδερφός μου κρύβεται, ο άλλος φυλακίστηκε. Θα με έκλειναν σε ένα κελί. Χρειάζομαι πολλά φάρμακα καθημερινά. Αλλά δεν θα μου τα έδιναν. Θα άντεχα για μια εβδομάδα περίπου. Στο τέλος, θα έβρισκαν ένα πτώμα στο κελί. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ