Για να καταλάβετε τι εστί Ευάγγελος Βενιζέλος: Κάνει πως δεν θυμάται πως έτρεμε το Γιώργο Παπανδρέου το 2011 και έκανε την πάπια για το Σύνταγμα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 6391 1Επανέρχεται σήμερα – που αλλού στο Βήμα – ο Ευάγγελος Βενιζέλος κραυγάζοντας ότι δεν αναθεωρείται το Σύνταγμα με δημοψήφισμα και ομολογεί ότι η άποψη του συμπίπτει με αυτή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έχει δημόσια εκφράσει.

Όμως ο πολιτικός χαμαιλέων Βενιζέλος δεν τολμάει να πει πότε ανακάλυψε ότι το Σύνταγμα δεν αναθεωρείται μέσω δημοψηφίσματος και πότε είχε εκφράσει αυτή την άποψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Αποκαλύπτουμε λοιπόν σήμερα τα εξής άκρως ενδιαφέροντα για την “επιλεκτική μνήμη” του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Ο Βενιζέλος αυτό το έχει ανακαλύψει εδώ και δύο χρόνια, όταν το θέμα είχε τεθεί από τον Γιώργο Κατρούγκαλου. Όμως ο Προκόπης Παυλόπουλος το είχε πει σε άρθρο του στην Καθημερινή από τον Ιούνιο του 2011! Και μάλιστα ο Προκόπης Παυλόπουλος το έλεγε τότε επειδή είχε βγει ο Γιώργος Παπανδρέου, πρωθυπουργός τότε, στη Βουλή και είχε πει ότι “το Σύνταγμα αναθεωρείται διά δημοψηφίσματος”!

Τσιμουδιά βεβαίως τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο δε Προκόπης Παυλόπουλος είχε γράψει το άρθρο στην Καθημερινή προκαλώντας μάλιστα τον Ευάγγελο Βενιζέλο να πει ως συνταγματολόγος τη γνώμη του στον Γιώργο Παπανδρέου! Βεβαίως ο Ευάγγελος Βενιζέλος τότε σιώπησε συμφωνώντας ουσιαστικά με το Γιώργο Παπανδρέου. Τώρα κάνει πως δεν τα θυμάται όλα αυτά.

Και θυμίζουμε και ένα δεύτερο στοιχείο του πολιτικού χαμαιλεοντισμού του Ευάγγελου Βενιζέλου: Όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε λόγω μη εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλούσε για πραξικόπημα εναντίον του Συντάγματος! Ναι, ήταν ο ίδιος Ευάγγελος Βενιζέλος που τον Σεπτέμβριο του 2009 ξιφουλκούσε μαζί με τον κύριο Πρετεντέρη, λέγοντας ότι ήταν το απόλυτο δικαίωμα του Γιώργου Παπανδρέου να ρίξει την κυβέρνηση Καραμανλή λόγω μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2010! Αξίζει να θυμηθεί κανείς το πόσο απόλυτος ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος! Και όταν του το θύμισαν το 2014 ξέρετε τι είχε απαντήσει τηλεοπτικά και πάλι στο Mega; “Ε, κάναμε τότε ένα λάθος. Θα πρέπει να το επαναλάβουμε”; Αυτός είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και αυτόν θέλει να κάνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σαμαράς και ο Μητσοτάκης. Είναι βέβαιον ότι τους αξίζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ