Σε βάθος 800 μέτρων εντοπίστηκε ο καταγραφέας του μοιραίου Mirage – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των ερευνών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

9E6F3427-A673-4D3E-AC37-B421C13DA0EBΣε βάθος περίπου 800 μέτρων εντοπίστηκε ο καταγραφέας του μοιραίου Mirage 2000-5, που οδήγησε στο θάνατο τον Γιώργο Μπαλταδώρο.
Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ANT1, κλιμάκιο των υποβρύχιων αποστολών της πολεμικής αεροπορίας που έφτασε από την Αθήνα, στη Σκύρο έχει εντοπίσει το ακριβές σημείο της πτώσης. Παράλληλα, με ειδικά μηχανήματα προσπαθούν να εντοπίσουν την άτρακτο του μοιραίου Mirage, αλλά και τον καταγραφέα που θα ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.
http://www.dailymotion.com/video/x6htdtj
 
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει τρεις καταγραφείς. Ο ένας βρίσκεται στο κάθισμα και ενεργοποιείται σε περίπτωση εκτίναξής του, ο δεύτερος είναι τοποθετημένος στη μηχανή και καταγράφει τεχνικά στοιχεία και ο τρίτος είναι κρυμμένος μέσα στην άτρακτο και ονομάζεται «crash recorder.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα ειδικό υποβρύχιο με κάμερες θα καταγράψει την περιοχή, έτσι ώστε οι ειδικοί να γνωρίζουν τι έχει εντοπιστεί. Τέλος το τελευταίο στάδιο περιλαμβάνει την ανέλκυση του καταγραφέα και κυρίως του τμήματος του Mirage.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις εάν όλα πάνε καλά, το κλιμάκιο ερευνών μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει στα χέρια του τμήματα του μοιραίου αεροσκάφους.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ