Το άγχος του εγχώριου μιντιακού κατεστημένου δεν περιορίζεται μόνο στο να αποδείξει οτι ο Σημίτης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Sihamosaurus Tsifoutius Chrimatistirious. Πάει ένα βήμα πιο πέρα, επιδιώκοντας να ξεπλύνει τον εθνικό ολετήρα από την ντροπή της νύχτας των Ιμίων, χρεώνοντας το τουρκικό «γκριζάρισμα» στο Αιγαίο στην ελληνική κυβέρνηση…
Σε μια επίδειξη αντεθνικής προπαγάνδας, μόνο και μόνο για να ζημιωθεί ο Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συγκεκριμένα ΜΜΕ συσχετίζουν την υπόθεση της σημαίας στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς με την ήττα των Ιμίων, συμπεραίνοντας μάλιστα ότι το 1996 οι χειρισμοί της τότε κυβέρνησης ήταν οι ενδεδειγμένοι!
Eίναι οι ίδιοι, που όχι απλά σιώπησαν αλλά αντίθετα θριαμβολόγησαν όταν επί ημερών Σημίτη αναγνωρίζονταν από ελληνικής πλευράς τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο…
Μέχρι και με το επιχείρημα ότι χρειάστηκε «επιχειρησιακή αντιπαράθεση» Ελλάδας-Τουρκίας για να «γκριζάρει» η Άγκυρα τις βραχονησίδες επιδιώκεται να «ξεπλυθεί» η κυβέρνηση Κώστα Σημίτη από τις ευθύνες της για την εθνική ήττα στα Ίμια. Λες και δεν υπάρχουν οι ιστορικές μαρτυρίες για εκείνες τις αποφράδες ώρες, λες και δεν υπάρχουν οι διπλωματικές διατυπώσεις από την Ουάσιγκτον και κυρίως λες και δεν υπάρχουν οι υπογραφές εκείνων των ανθρώπων στο κοινό ανακοινωθέν της Μαδρίτης, με το οποίο αναγνωρίζονται τα «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι, στην παραζάλη από τα γεγονότα των Ιμίων, υπό την πίεση των ΗΠΑ και με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, τον Ιούλιο του 1997, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο τότε πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ υπέγραφαν συμφωνία με στόχο στην αποκατάσταση της ηρεμίας στο Αιγαίο, η οποία έμεινε γνωστή ως Κοινό Ανακοινωθέν της Μαδρίτης. Σε αυτήν λαμβάνονταν μέτρα για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων με αμοιβαίες δεσμεύσεις για την ασφάλεια στο Αιγαίο και τη συνεχή ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας.
Δυστυχώς, όμως, στα σημεία της συμφωνίας εμπεριεχόταν και ο «σεβασμός στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία της». Με άλλα λόγια, η ελληνική πλευρά υποχώρησε τότε της πάγιας θέσης της περί κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, αποδεχόταν τα «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας, απεμπολούσε το δικαίωμα της, βάσει του διεθνούς δικαίου, να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. –«δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών (…) ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση (!)»- και κυρίως συμμετείχε σε ένα επίσημο κείμενο με υπογραφή που προσέφερε τη νομιμοποιητική βάση στις τουρκικές επιδιώξεις για «γκρίζες ζώνες».
Αυτά προς όλους αυτούς, που σοκαρίστηκαν από τον πατριωτικό λόγο του Αλέξη Τσίπρα στο
Καστελόριζο, που ενοχλούνται από τις «εθνικιστικές προκλήσεις» του Καμμένου, που προβληματίζονται από τη μεθοδική διπλωματία του Κοτζιά, που φοβούνται ότι μπορεί και να μην υπάρξει παλινόρθωση του παλιού στη χώρα σε όλα τα επίπεδα, από το πελατειακό κράτος και το πάρτι της διαπλοκής μέχρι τη στρατηγική της υποχωρητικότητας στα εθνικά θέματα.
Πηγή: ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ
infiltr8or