Θεαματική εξέλιξη: Ο Κιμ παγώνει τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

58FFFAD4-EE02-4094-B176-146A70F1366EΣύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA και όπως αναφέρει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε την αναστολή των πυρηνικών και πυραυλικών δοκιμών.
«Από τις 21 Απριλίου, η Βόρεια Κορέα θα σταματήσει πυρηνικές δοκιμές και εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων», μετέδωσε το πρακτορείο.
Παράλληλα, η Πιονγιάνγκ κλείνει έναν σταθμό πυρηνικών δοκιμών στα βόρεια της χώρας.
Η απόφαση ελήφθη σε σύνοδο της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος Κορέας (WPK) την Παρασκευή, σύμφωνα με το KCNA.
Κατά το ίδιο πρακτορείο, ο Κιμ ανέφερε πως η χώρα του δεν χρειάζεται πλέον να κάνει δοκιμές, διότι έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.
https://twitter.com/foxnews/status/987467872460001280?s=21
«Καθώς έχει πλέον επαληθευτεί ο επιχειρησιακός χαρακτήρας των πυρηνικών όπλων (σ.σ. της Βόρειας Κορέας), δεν είναι πλέον αναγκαίο για εμάς να διεξάγουμε δοκιμές πυρηνικών όπλων ή να εκτοξεύουμε πυραύλους μέσου ή μεγάλου βεληνεκούς ή ICBM (σ.σ. διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους)», εξήγησε ο Κιμ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος και μοναδικού κόμματος της Βόρειας Κορέας.
«Το πεδίο πυρηνικών δοκιμών στον βορρά εξετέλεσε την αποστολή του», πρόσθεσε.
Η απόφαση αυτή της Βόρειας Κορέας έρχεται τη στιγμή που ο ηγέτης της, Κιμ Γιονγκ Ουν, σχεδιάζει να έχει συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, όσο και με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Η αντίδραση Τραμπ
Ο αμερικανός πρόεδρος εκδήλωσε αμέσως την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση του Κιμ Γιονγκ Ουν, στην οποία είδε «μια πολύ καλή είδηση για τη Βόρεια Κορέα και τον κόσμο».
«Μεγάλη πρόοδος! Αδημονώ για τη Σύνοδο μας», συμπλήρωσε ο Τραμπ μέσω Twitter.
 
https://twitter.com/realdonaldtrump/status/987532088302886913?s=21
Από την πλευρά της, η Σεούλ έσπευσε να χαιρετίσει την «ουσιαστική πρόοδο» στην πορεία «προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, την οποία περιμένει ο κόσμος».
Εκπρόσωπος της προεδρίας της Νότιας Κορέας χαιρέτισε ακόμη το γεγονός πως η ανακοίνωση αυτή δημιουργεί «πολύ θετικό περιβάλλον για την επιτυχία» των επικείμενων συνόδων.
Αντιθέτως, διά χειλέων του υπουργού Άμυνας της χώρας Ιτσουνόρι Ονοντέρα, η Ιαπωνία έκρινε ανεπαρκή την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας και επισήμανε ότι δεν είναι η ώρα για να χαλαρώσει η μέγιστη πίεση που ασκείται στην Πιονγκγιάνγκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ