ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ; ΕΝΟΧΟΣ!

cebccf80ceb5cebdceb5cf84ceb1cf84cebfcf83

Το ποιοί είναι οι εχθροί μας σε αυτόν τον κόσμο; Μόνο οι αδαείς πλέον δε μπορούν να διακρίνουν. Είναι καιρός να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους δολοφόνους μας. Ο φαύλος κύκλος της κοινωνικής εκμετάλλευσης δεν θα έκλεινε εάν εμείς οι ίδιοι δεν αποτελούσαμε το συνεκτικό κρίκο αποδοχής του εγκλήματος σε βάρος του ίδιου μας του εαυτού. Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος και το δημοτικό συμβούλιο έδειξαν το δρόμο. Ξήλωσαν ΠΑΡΑΝΟΜΗ κεραία κινητής τηλεφωνίας ευρισκόμενη πλησίον σχολείου και κοινόχρηστων χώρων και “τιμήθηκαν” γι’ αυτή τους την πράξη με 7μηνη φυλάκιση από το κράτος.
Για την ιστορία: Η υπόθεση χρονίζει από τις αρχές του 2004. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας (πολυεθνικός κολοσσός), επεδίωξε και πέτυχε αναβολές της δίκης επί μακρόν, προκειμένου να καταλαγιάσει το σκάνδαλο από τις υποκλοπές και την “αυτοκτονία” του στελέχους της. Έπειτα από την απεμπλοκή της, φρόντισε να υπενθυμίσει ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο.
Η δημοκρατία είναι μια ιερή κατάκτηση, εφ’ όσον οι πολίτες αντιληφθούν τη χρήση της. Ας αναρωτηθούμε την επόμενη φορά που θα ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, ΤΙ προσέφερε ο προηγούμενος άρχων τον οποίο τιμήσαμε με την ψήφο μας. Εφόσον βεβαίως έχουμε ξεκαθαρίσει τι επιζητούμε. Αν το ζητούμενο είναι το εφήμερο ρουσφέτι, τότε η τυραννία του χρήματος είναι η τιμιότερη ανταπόδοση μας. Αν όμως επιθυμούμε ισότητα, ευμάρεια, κοινωνικη δικαιοσύνη, τότε ο δρόμος είναι απλός.
Ο Στέλιος Μπενετάτος εφάρμοσε αυτό που αναγράφεις και στην ιστοσελίδα σου αγαπητή ολυμπιάδα. Υπεράσπισε τη φύση, την κοινωνία και τους εαυτούς μας. Μπορεί να καταδικάστηκε σε 7μηνη φυλάκιση για την πράξη του αυτή, είναι όμως ισόβιο παράδειγμα για κάθε δημοτικό άρχοντα που σέβεται τους ανθρώπους που τον ψηφίζουν. Πέρα από κόμματα, συμφέροντα, μικροπολιτικές. Γιατί η ζωή είναι μικρή για να είναι εξαγοράσιμη.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ