ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ BLOGGERS ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΣΤΗ Ν.Δ.!!!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ για ένα θέμα που αφορά και εμάς μιας και συμμετέχουμε στην κίνηση των Αδέσμευτων bloggers:

Ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να μην είχε δημοσιοποιήσει τη «σχέση» του με το Διαδίκτυο, αλλά δεν παραγνώρισε ή δεν σκέφτηκε να παρακάμψει το ρόλο των ιστολογίων (blogs) κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή.

 

ND+simaΕίδε πως στα ιστολόγια αναπτύχθηκαν ελεύθερα σχόλια θετικά, ουδέτερα και αρνητικά. Παρατέθηκαν πολιτικά και όχι μόνον επιχειρήματα, τα οποία διαβάζονται από εκατομμύρια πολίτες της χώρας. Κι ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε μια «μαραθώνια» συνέντευξη στους bloggers. Στην Πρωτοβουλία Αδέσμευτων bloggers για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία, η οποία μπορεί να μην «έπιασε» μεγάλο τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό χρόνο, ούτε πολλές σελίδες σε έντυπα, αλλά ξεπέρασε τις 9.000 λέξεις!.. Και έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις για όλα τα ζητήματα.

 

Για την παιδεία:
Θα ζητήσει την επαναφορά του όρους «Εθνικής» μπροστά από τη λέξη «Παιδεία», την αναβάθμιση, μετά από διάλογο, της μισθολογικής εξέλιξης δασκάλων και καθηγητών, από το δημοτικό έως το Πανεπιστήμιο, όπως ισχύει σε πολλές χώρες του εξωτερικού, σε συνδυασμό όμως με την άνοδο των επιδόσεων μαθητών και δασκάλων, την επέκταση της ιδιωτικής παιδείας και στην τρίτη βαθμίδα, την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου που δεν ισχύει σε καμία άλλη δυτική χώρα.
Για την οικονομία:
Θα ζητήσει την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, κινητής και ακίνητης, είτε για τη μείωση του χρέους είτε για τη μείωση του κόστους αποπληρωμής του, περισσότερο ανταγωνισμό δηλαδή, αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός ανάμεσα στους προμηθευτές του Δημοσίου και λιγότερο γραφειοκρατία, χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να μειωθεί η φοροδιαφυγή και ποιοτικό έλεγχο σε όλες τις δαπάνες, αυτοχρηματοδότηση σε διάφορους τομείς στο Δημόσιο, τη δημιουργία ιδιαίτερα ανταγωνιστικής αμυντικής βιομηχανίας, να ακολουθηθεί η πολιτική κοινωνικού φιλελευθερισμού που θέλει το κράτος «ρυθμιστή» και «διαιτητή», την πάταξη του παρεμπορίου, που γονατίζει τη μεσαία επιχείρηση, και του αθέμιτου ανταγωνισμού, τη ρύθμιση συνθηκών ανταγωνισμού στην τραπεζική αγορά με ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του κράτους, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, την παρέμβαση του κράτους σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας.
Για την οργάνωση του κόμματος:
Αρνήθηκε να γίνονται εσωτερικές συμφωνίες στελεχών για υποστήριξή του, δίνει βάση στην ιδεολογική δουλειά, δεν αλλάζουν σύμβολα και όνομα, θα διευκολύνει οργανωτικά την απορρόφηση στελεχών της νεολαίας στο κόμμα, θα παρέμβει στους νέους κοινωνικούς χώρους του Διαδικτύου, θα αναδείξει την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος, θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος και τις προτεραιότητες πολιτικής δουλειάς, θα δημιουργήσει ισχυρά κομματικά όργανα με αρμοδιότητες, ευθύνη και λογοδοσία, θα εξαλείψει τους άτυπους μηχανισμούς και τα «φέουδα» που απέκλειαν ικανά στελέχη, διέλυαν τις οργανώσεις κι έδιωχναν τα μέλη.
Για τα κοινωνικά θέματα:
Θα υπερασπιστεί την κοινωνική αλληλεγγύη προς τους ασθενέστερους, ειδικά σε περιόδους κρίσεων, το δημόσιο συμφέρον, την ισότητα όλων στις ευκαιρίες, θα προστατεύεται η ιδιωτική ζωή των ομοφυλοφίλων, αλλά δεν θα εξισωθεί η οικογένεια με τη «συμβίωση», οι δημόσιοι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα έχουν την κάλυψη και την εγγύηση του Δημοσίου, δεν θα αλλάξει τη μονιμότητα, θα αναβαθμιστεί ο θεσμός των χορηγιών, θα αξιοποιηθεί ο πολιτισμός και δεν θα καταργήσει τη στρατιωτική θητεία.
Για την εξωτερική πολιτική:
Τα Σκόπια ν’ αλλάξουν τη συνταγματική τους ονομασία ώστε να υπάρχει «μια ονομασία για κάθε χρήση», κανένας συμβιβασμός για «σύνθετη ονομασία» των Σκοπίων, η Ελλάδα να δημιουργήσει αμυντική βιομηχανία, αυξάνοντας την ελληνική προστιθέμενη αξία στις εξοπλιστικές της προμήθειες, θα συνεχίσει τα «ανοίγματα» σε Ρωσία, Κίνα και άλλους, θα ασκήσει επιθετική εξωτερική πολιτική, θα καταπολεμήσει τα χρέη για να υπάρχει ελευθερία επιλογών και να υπάρξει ισχυρή συνείδηση.

 

(Απογευματινή της Κυριακής, 6/12/2009)
Δεξί Εξτρέμ: Πάντως η κίνηση θα έχει και συνέχεια 😉

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ