Πύργος: Με επιτυχία οι πρώτες επεμβάσεις καταρράκτη στο Νοσοκομείο Πύργου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Νάνσυ Σπυροπούλου
image 641
Με απόλυτη επιτυχία διεκπεραιώθηκαν οι δυο πρώτες επεμβάσεις καταρράκτη, με τη μέθοδο της φακοθρυψίας, στο Νοσοκομείο του Πύργου, από τον Χειρουργό Οφθαλμίατρο, Επιμελητή Β΄ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», Νικόλαο Τσούλο. Ένας ακόμα στόχος της Διοίκησης του Γ.Ν Ηλείας επετεύχθη, δίνοντας τη δυνατότητα στους ασθενείς της Ηλείας, που μέχρι τώρα ήταν αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στην Πάτρα ή και σε άλλες πόλεις, να έχουν μια ακόμα επιλογή, εδώ, στον τόπο τους.
Η φακοθρυψία – που έγινε με το υπερσύχρονο μηχάνημα – αποτελεί την πιο διαδεδομένη επεμβατική τεχνική, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εκφυλιστικής αλλοίωσης του φακού που «ταλαιπωρεί» κατά κύριο λόγο τους ηλικιωμένους, βελτιώνοντας σημαντικά και τάχιστα την όρασή τους. Οι δυο ασθενείς, Αντώνης Σταματόπουλος και Νίκος Κούτρας, ευχαρίστησαν θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την ιατρική φροντίδα, αλλά και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ηλείας γιατί με την πραγματοποίηση του χειρουργείου εδώ, τους «γλίτωσε» από μεγάλη ταλαιπωρία και πολλά έξοδα, όπως είπαν στην εφημ. «Πατρίς».
image 642
Ξεπεράσαμε τις δυσκολίες
«Οι επεμβάσεις πήγαν εξαιρετικά», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσούλος, σημειώνοντας πως σταδιακά θα βελτιωθούν σημαντικά η απόδοση και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αναφερόμενος την προσπάθεια που ξεκίνησε από τον καλοκαίρι του 2017 μέχρι και σήμερα (σ.σ χθες) οπότε και έγιναν οι πρώτες επεμβάσεις, είπε «Πρόκειται για ένα τιτάνιο εγχείρημα και με δεδομένο τους χαλεπούς καιρούς που διέρχεται η χώρα, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καθίσταται σπουδαίο. Αν και από την αρχή υπήρξαν πολλές δυσκολίες, εγώ και οι συνεργάτες μου, με ζήλο, υπερπηδήσαμε κάθε εμπόδιο, ώστε να καταστεί αυτό το εγχείρημα εφικτό». Γι’ αυτό και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τον «πρωτεργάτη» του εγχειρήματος, τον Διοικητή του Γ.Ν Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλο, για τον ζήλο και την αποτελεσματικότητα του, τον Συντονιστή Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής Αβραάμ Κωστόπουλο για το όραμά του οι Ηλείοι ασθενείς να χειρουργούνται στο Νοσοκομείο Πύργου, τον προϊστάμενο του χειρουργείου κ.Τσόπελα και όλο το προσωπικό του οφθαλμολογικού χειρουργείου, όπου, όπως χαρακτηριστικά είπε «…ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και βοήθησαν ταμάλα στην επιτυχία του οφθαλμολογικού χειρουργείου». Τέλος, δεσμεύτηκε να εργαστεί σκληρά και να παρέχει της υπηρεσίες του προς όφελος των κατοίκων του Νομού Ηλείας.
Ικανοποιημένος, για το όραμά του που έγινε πραγματικότητα, μιας και οι αρχικές του προσπάθειες του 2005 για την πραγματοποίηση χειρουργείων καταρράκτη στο Νοσοκομείου του Πύργου έπεσαν στο κενό – όπως είπε – εμφανίστηκε ο Συντονιστής Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής κ.Κωστόπουλος. Σημείωσε επίσης που το όραμα αυτό έγινε πράξη χάρη στην σημαντική συμβολή του Διοικητή του Γ.Ν Ηλείας κ.Διαμαντόπουλου και τη συμμετοχή του εξειδικευμένου χειρουργού κ.Τσούλου, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά.
image 643
Στόχος η ανάπτυξης του συστήματος
Από την πλευρά του, ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, εξέφρασε τη χαρά του γιατί ένας ακόμα στόχος που είχε τεθεί από την ανάληψη των καθηκόντων του, υλοποιήθηκε. «Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι απλά να σταθεροποιήσουμε το σύστημα αλλά ταυτόχρονα να το αναπτύξουμε με σεβασμό στον ασθενή. Στόχος μας είναι να περιορίσουμε, ως ένα βαθμό, το κύμα εσωτερικής μετανάστευσης που υπήρχε για αντίστοιχες επεμβάσεις σε δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες της Πάτρας, του Αιγίου και της Αθήνας. Παρέχουμε έτσι μια ακόμα επιλογή στους ασθενείς, οι οποίοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για το που θα πάνε», είπε και αναφερόμενος στην μικρή καθυστέρηση για την υλοποίηση αυτού του στόχου, εξήγησε πως «…Αυτό που θέλαμε να διασφαλίσουμε ήταν το απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο κριτήριο της ασφάλειας τόσο για τους ασθενείς όσο και το προσωπικό».
Τέλος, ευχαρίστησε θερμά, τόσο τον κ.Κωστόπουλο και τον κ.Τσούλο όσο και τον προϊστάμενο του χειρουργείου κ.Τσόπελα και το προσωπικό καθώς και τον κ.Θεοδωράτο από το τμήμα Βιοϊατρικής τεχνολογίας, στο στάδιο της προετοιμασίας.
Κάθε Τετάρτη
Οι επεμβάσεις καταρράκτη από τον κ.Τσούλο θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και σε επόμενη φάση θα λειτουργήσει και το ιατρείο καταρράκτη. Οι ασθενείς που επιθυμούν να προγραμματίσουν ραντεβού με τον γιατρό και αντίστοιχο χειρουργείο, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 14500 και 2621082405.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ