Ο Άσαντ στη Ρωσία – Επαναρχίζει η πολιτική διαπραγμάτευση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

putin assad kremlin
Τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ υποδέχθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι και συνομίλησαν για την κατάσταση στη Συρία, την επανέναρξη των πολιτικών διαπραγματεύσεων και την κοινή προσπάθεια Ρωσίας-Συρίας στην ειρηνευτική διαδικασία.

Τι δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος:
“Θέλω να σας συγχαρώ για τη σημαντική επιτυχία του συριακού κυβερνητικού στρατού στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών ομάδων. Χάρη στις προσπάθειες που κατέβαλε το στρατιωτικό σας προσωπικό τα τελευταία χρόνια, έχουν ληφθεί πολύ σημαντικά βήματα για την περαιτέρω ενίσχυση της νόμιμης εξουσίας. Οι τρομοκράτες εγκατέλειψαν τα όπλα σε βασικά σημεία στη Συρία, τα οποία επέτρεψαν την αποκατάσταση της υποδομής της Συρίας, ουσιαστικά σταματώντας τη λειτουργία τους κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας.
Και φυσικά, τώρα, μετά από αυτές τις στρατιωτικές επιτυχίες, αναμφισβήτητα δημιουργήθηκαν πρόσθετοι όροι για την επανάληψη της πλήρους πολιτικής διαδικασίας.
Πολλά έχουν ήδη γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της Αστάνα. Τώρα μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα μαζί με σας. Και το επόμενο καθήκον είναι, βέβαια, η οικονομική ανάκαμψη και η ανθρωπιστική βοήθεια σε άτομα που βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση.
Όπως γνωρίζετε, είμαστε σε επαφή με όλες τις πλευρές αυτής της περίπλοκης διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών και του αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα κ. De Mistura”.
Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Συρίας:
“Η περιοχή που ελέγχεται από τρομοκράτες έχει καταστεί πολύ μικρότερη. Τις τελευταίες εβδομάδες, εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι έχουν ήδη μπορέσει να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Η σταθερότητα βελτιώνεται και όλα αυτά ανοίγουν την πόρτα στην πολιτική διαδικασία που ξεκινήσαμε πριν από λίγο καιρό. Πάντα είπα και τώρα θα επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι υποστηρίζουμε με ενθουσιασμό την πολιτική διαδικασία, η οποία πρέπει να συμβαδίζει με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν θα είναι εύκολο, καθώς υπάρχουν χώρες που δεν επιθυμούν να επιστρέψει στη Συρία η σταθερότητα. Ωστόσο, μαζί με εσάς και άλλους συνεργάτες και φίλους, θα συνεχίσουμε να προχωρούμε σταθερά στην ειρηνευτική διαδικασία για χάρη της ειρήνης. Η σημερινή συνάντησή μας, δίνει μια καλή ευκαιρία να επεξεργαστούμε κοινές θέσεις για την προσεχή περίοδο όσον αφορά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης στην Αστάνα και στο Σότσι.
Σας ευχαριστώ άλλη μια φορά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξεχωριστά τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ιδίως τις αεροπορικές δυνάμεις, οι οποίες διαδραμάτισαν πολύ σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας κατά την πρόσφατη περίοδο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ