12 χρόνια από τον θάνατο του ηρωα Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1DD67248-F118-4B9E-A59B-1E70B41E9AF9Ο Σμηναγός Κώστας Ηλιάκης σκοτώθηκε σε εμπλοκή με τουρκικά μαχητικά στις 23 Μαΐου 2006 και το αεροσκάφος του κατέπεσε έξω από την Κάρπαθο.

Το μεσημέρι της 23ης Μαϊου, τέσσερα ελληνικά F-16, διατάσσονται να απογειωθούν από αεροδρόμιο της Κρήτης, με αποστολή την αναγνώριση-αναχαίτιση, τεσσάρων τουρκικών μαχητικών που συνόδευαν φωτογραφικό αεροσκαφός της τουρκικής ΠΑ. Οι Έλληνες χειριστές ενημερώνονται ότι στη θαλάσσια περιοχή, πλέει και τουρκική φρεγάτα.

Ο τουρκικός σχηματισμός είχε στόχο να συνοδεύσει το φωτογραφικό RF-4, μέχρι τα παράλια της Κρήτης. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι,τα ελληνικά F-16,είχαν προσεγγίσει το τουρκικό σχηματισμό. Ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης, πλησίασε το φωτογραφικό αεροσκάφος κατόπιν εντολής από το ΑΤΑ, για να καταγράψει τον εξοπλισμό του.
Χωρίς καμμία προειδοποίηση ο Τούρκος σμηναγός Ιμπραήμ Χάλι,πραγματοποίησε ένα φονικό ελιγμό πέφτοντας με το F-16 του, πάνω στη καλύπτρα του αεροσκάφους του Κ. Ηλιάκη, ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία. Ο Τούρκος πιλότος κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και λίγα δευτερόλεπτα μετά βρέθηκε στη θάλασσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ