Ποιο Σκοπιανό; Με αυτή την κίνηση-ματ ο Τσιπρας θα διασπάσει την αντιπολίτευση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

be0737c5 de5e 4e11 aa07 46dc843c40ff

Εντός –πιθανότατα- του καλοκαιριού ο πρωθυπουργός καταθέτει την πρόταση του κόμματός του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ώστε να ξεκινήσουν οι διεργασίες στη Βουλή. Διαδικασία που βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, καθώς πολλές διατάξεις της ωθούν την αντιπολίτευση στα άκρα, προκαλώντας σκηνικό εσωκομματικής ρήξης.

Νέα προβλήματα στην αντιπολίτευση αναμένεται να δημιουργήσει η έναρξη της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται να καταθέσει την πρόταση της πλειοψηφίας ακόμα και εντός του καλοκαιριού –κάποιοι κάνουν λόγο για τις 24 Ιουλίου, ημέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Διατάξεις της Συνταγματικής Αναθεώρησης, όπως π.χ. οι σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα τόσο στην αξιωματική αντιπολίτευση, σπρώχνοντάς την προς τα άκρα του κομματικού συστήματος –όπως τουλάχιστον πιστεύει η κυβέρνηση- και κυρίως να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα στο χώρο της κεντροαριστεράς, διευρύνοντας την απόσταση του Ποταμιού με την Χαριλάου Τρικούπη.

Τα ίδια προβλήματα, άλλωστε, αναμένεται να δημιουργήσει στην αντιπολίτευση και τυχόν επίτευξη συμφωνίας με την Αλβανία, καθώς ήδη στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αφήνουν αιχμές περί «προδοσίας», συνεχίζοντας την συμπόρευσή τους με εθνικιστικά και ακροδεξιά στοιχεία.

Η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού δείχνει να αποτελεί στρατηγική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς μετατοπίζεται προς το κέντρο της πολιτικής ζωής, επιδιώκοντας αντιστοίχως τη μετατόπιση της Νέας Δημοκρατίας στο καθαρά δεξιό φάσμα και την –εξ αντικειμένου- διάσπαση της κεντροαριστεράς. Όλα βεβαίως θα εξαρτηθούν από την κυβερνητική αποτελεσματικότητα και τις προοπτικές της χώρας και κυρίως από το πόσο επιτυχημένα ή όχι θα βγει η χώρα στις αγορές τις πρώτες φορές.

News247.gr

infiltr8or

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ