Παρέμβαση Στόλτενμπεργκ για τους Έλληνες στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας – Τι είπαν για την πΓΔΜ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

IMG_0046Συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά την οποία διαπιστώθηκε απόλυτη ταύτιση απόψεων στο ζήτημα του τρόπου πρόσκλησης των Σκοπίων για ένταξη στη Συμμαχία και ειδικά στο γεγονός ότι όλες οι εσωτερικές διαδικασίες στην γειτονική χώρα πρέπει να ολοκληρωθούν προτού το ΝΑΤΟ απευθύνει επίσημη πρόσκληση.
Σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή η κίνηση αυτή διασφαλίζει απόλυτα την Ελλάδα σε ότι αφορά τις διαδικασίες ένταξης και την διασφάλιση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο Πρωθυπουργός έθεσε στο Γενς Στόλτενμπεργκ και το ζήτημα της Τουρκίας και συγκεκριμένα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και απέσπασε από τον Γενικό Γραμματέα την υπόσχεση να ασχοληθεί το ΝΑΤΟ πιο ενεργά, στη βάση του καταστατικού της συμμαχίας και να μεσολαβήσει προς την τουρκική πλευρά.
Παράλληλα ανέπτυξε εκτενώς το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και ζήτησε στη βάση του άρθρου 1 της Συμμαχίας, να αναλάβει πρωτοβουλίες και το ΝΑΤΟ ώστε να πάψουν οι προκλήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ