Έλενα Κουντουρά στη «Νέα Σελίδα»: Ο τουρισμός πρωταγωνιστής στο νέο αναπτυξιακό πλάνο για τη χώρα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

IMG_0148Πετύχαμε άλματα στον ελληνικό τουρισμό από το 2015 μέχρι σήμερα. Αυξήσαμε τον εισερχόμενο τουρισμό κατά 25% την προηγούμενη τριετία. Οι 2 εκατομμύρια επιπλέον διεθνείς αφίξεις σταθερά κάθε χρόνο -6 εκατομμύρια συνολικά στην τριετία- επέφεραν κατακόρυφη αύξηση των διανυκτερεύσεων, των πληροτήτων, των εσόδων, των επενδύσεων και των νέων θέσεων εργασίας.
Χτίσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την παγκόσμια τουριστική αγορά και εδραιώσαμε τη χώρα μας ως κορυφαίο παγκόσμιο προορισμό. Οι κεντρικές στρατηγικές συνεργασίες, οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες μας με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους και τις αεροπορικές εταιρείες οδήγησαν αυτά τα χρόνια στην ενίσχυση των τουριστικών τους προγραμμάτων για την Ελλάδα, στην ένταξη νέων ελληνικών προορισμών, στην ανάπτυξη της συνδεσιμότητας με απευθείας πτήσεις και στην επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου από τον Μάρτιο ως τον Νοέμβριο. Επιμήκυνση που αποτυπώνεται στην αύξηση κατά 27% των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στα περιφερειακά μας αεροδρόμια τους μήνες της άνοιξης και, ακόμη περισσότερο, κατά 33% τους μήνες του φθινοπώρου.
Ταυτόχρονα, ενισχύσαμε τον χειμερινό τουρισμό κατά 20% ετησίως. Ανοίξαμε νέες αγορές επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης. Αναπτύξαμε τον θεματικό τουρισμό και προωθήσαμε νέους ελληνικούς προορισμούς, ώστε τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη να διαχυθούν σε όλη τη χώρα. Επίσης, δημιουργήσαμε το πλαίσιο για την προσέλκυση νέων επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, ώστε να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες που δημιουργεί η αυξανόμενη τουριστική κίνηση τα επόμενα χρόνια.
Περισσότερα στη «Νέα Σελίδα» που κυκλοφορεί την Κυριακή 1η Ιουλίου.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ