Ελληνικοί παράδεισοι για διακοπές που δεν χρειάζονται ακτοπλοϊκά!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Οι ακτές της Μεσσηνίας
Δυο ωρίτσες μακριά από την πόρτα του σπιτιού σας, με τον καινούριο-που-δεν-είναι-πια-πολύ-καινούριος δρόμο της Καλαμάτας, και βρίσκεστε να βουτάτε σε νερά τύφλα να ‘χουν οι Κυκλάδες.

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, γιατί η Μεσσηνία τα έχει όλα: Και κουκλίστικα χωριά που ακουμπούν στη θάλασσα σαν τη Μεσσήνη, και nightlife και φοβερό φαγητό στην Καλαμάτα, και τέλειες απογευματινές βόλτες στο ιστορικό της κέντρο, και συγκλονιστικές αρχαίες πόλεις σαν τη Μεσσήνη και παλάτια σαν αυτό του Νέστορα, και φαντασμαγορικούς καταρράκτες με παγωμένα νερά για βουτιές, στη Νέδα και στο Πολυλίμνιο, και κάστρα στη Μεθώνη, την Πύλο, την Κορώνη και την Κυπαρισσία, και η λίστα δεν έχει τέλος. Γενικά, αν δεν πάρετε κανά μήνα άδεια, δεν σας βλέπουμε να τα γυρνάτε όλα.
Το Πήλιο
Οι μαγικότερες παραλίες της κεντρικής Ελλάδας –αλλά αυτό το ξέρετε. Αν δεν το ξέρετε, δεν έχετε βουτήξει ποτέ στον Μυλοπόταμο, στη Φακίστρα, στη Μελανή, στη Νταμούχαρη, στο Παπά Νερό, στα Ποτιστικά ή στον Λημνιώνα, και πρέπει επειγόντως να ρίξετε μια ματιά εδώ για να δείτε τι χάνετε.

Οι υπόλοιποι, μπορείτε επίσης να επιβεβαιώσετε πως, εκτός από καρτποσταλικές παραλίες, εδώ έχει και μεγαλειώδη δροσιά σε ορεινά χωριά και μονοπάτια που ελίσσονται μέσα σε σκιερά δάση όσο οι άλλοι ψήνονται σε άνυδρα νησιά, και πηλιορείτικη κουζίνα να γλείφεις τα δάχτυλά σου, και ρομαντζάδα στην Τσαγκαράδα (κάνει και ομοιοκαταληξία, ναι), και ξενύχτια στη Ζαγορά, και βόλτες σε λιθόστρωτα καλντερίμια στον Άγιο Λαυρέντιο και την Πορταριά και χάζι στα αρχοντικά της Βυζίτσας και των Μηλιών.
Το είπαμε και πρόσφατα, πως ίσως τα παράλια του Ιονίου είναι οι ιδανικές σου διακοπές. Τα Σύβοτα, συγκεκριμένα, συγκεντρώνουν μερικές από τις ωραιότερες (βλέπε μοναδικότερες) παραλίες της Ηπείρου σε απόσταση βολής. Γιατί, ας πούμε, πουθενά αλλού δεν υπάρχει Μπέλα Βράκα, με τις δύο παραλίες της που σχεδόν ακουμπούν μεταξύ τους, η μια απέναντι από την άλλη να βρέχονται από απόλυτα τιρκουάζ νερά. Και επίσης, πουθενά αλλού δεν υπάρχει Πισίνα, με αυτό το εξωπραγματικό χρώμα νερών, παρά μόνο στο ακατοίκητο νησάκι του Αγίου Νικολάου, όπου φτάνουμε με βαρκάκι από τα Σύβοτα.

Πέρα, όμως, από παραλίες, εδώ γύρω συγκεντρώνονται ομορφιές όπως η Πάργα με τα χρώματά της, ο υπέροχος Αχέροντας που προσφέρεται για παγωμένες βουτιές και δροσερές πεζοπορίες, η Νικόπολη του Οκτάβιου που είναι η μεγαλύτερη αρχαία πόλη στην Ελλάδα, και η Πρέβεζα με την κουκλίστικη παλιά πόλη της και το φανταστικό φαγητό.
Η Εύβοια
Τόσο κοντά, τόσο εξωτικά. Η Εύβοια έχει κάτι για όλα τα γούστα, και επιπλέον έχει το προνόμιο να είναι το ένα από τα δύο όλα κι όλα νησιά-χωρίς-ακτοπλοϊκά (το άλλο είναι η Λευκάδα). Το δύσκολο εδώ είναι να διαλέξεις ανάμεσα σε βορρά, κέντρο και νότο: Βορρά για το κουκλίστικο παραθαλάσσιο χωριό που λέγεται Λίμνη, τα φαράγγια και τους καταρράκτες της, τις απίστευτες παραλίες της Λιχάδας, και την Αγία Άννα με το άριστα οργανωμένο camping της. Κεντρική Εύβοια για την εκπληκτική παραλία της Χιλιαδούς με το μικρό της φαράγγι, τη Στενή με το βουνό της Δίρφης για φόντο (και για καταπράσινες πεζοπορίες). Ή μήπως Νότο, για το καταπράσινο φαράγγι του Δημοσάρη, τις παραλίες στο Κλιμάκι με τα διάφανα νερά και τον αμμώδη βυθό και στον Χερόμυλο με τα γαλαζοπράσινα νερά και το ψιλό βοτσαλάκι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ