ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΔΙΕΘΝΗ

Από φωτιά στο πιλοτήριο συνετρίβη το Airbus της EgyptAir

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google


Κατά πάσα πιθανότητα από πυρκαγιά στο πιλοτήριο προκλήθηκε η φωτιά στο αεροσκάφος της EgyptAir που εκτελούσε το δρομολόγια Παρίσι – Κάιρο και συνετρίβη το 2016 στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 66 άνθρωποι και η εκτίμηση των Γάλλων ερευνητών έρχεται σε αντίθεση με εκείνη των Αιγυπτίων που είχαν κάνει λόγο για εκρητικά στις σορούς των θυμάτων.

Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Έρευνας Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Γαλλίας αναφέρει ότι οι αρχές της Αιγύπτου δεν ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις για περαιτέρω έρευνες.
Από την πρώτη στιγμή οι Γάλλοι ερευνητές έτειναν προς τη μηχανική βλάβη. Μάλιστα ως αίτιο της συντριβής του Airbus ανέφεραν ότι υπήρχαν υποψίες ότι κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ προκάλεσε πυρκαγιά.
Η επίσημη έρευνα στην Αίγυπτο απέδωσε το δυστύχημα σε βόμβα.
Οι Γάλλοι ερευνητές αναφέρουν ότι το πλήρωμα συζητούσε για φωτιά στο πιλοτήριο και το αυτόματο σύστημα του αεροσκάφους κατέγραψε καπνό.
ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *