Η μεσογειακή διατροφή ασπίδα και για το φαινόμενο του θερμοκηπίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

mesogeiaki diatrofi
Τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής δεν περιορίζονται στην υγεία του ανθρώπου, αλλά και στο περιβάλλον. Εκτός από την πρόληψη διάφορων ασθενειών, η μεσογειακή διατροφή συμβάλει στην πρόληψη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά και την προστασία από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

«Σήμερα ο πλανήτης έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ αυτή τη διατροφή», ανέφερε ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.
Ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε στο Πρακτορείο Fm και υπογράμμισε ότι πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να αποτελέσει αμυντικό μηχανισμό στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
«Σε μελέτη του Tufts που έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ και το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ, βρέθηκε ότι 33 εκατομμύρια κινητήρες αυτοκινήτων ισοδυναμούν με τα καυσαέρια που παράγονται από την παρασκευή τροφής. Επίσης στη μελέτη βρέθηκε ότι η παραγωγή του κόκκινου κρέατος, δηλαδή το μπιφτέκι στο πιάτο μας, συμβάλλει κατά 36% στα αέρια του θερμοκηπίου», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Άρα αν εμείς περιορίσουμε τη διατροφή μας σε ζωικές πρωτεΐνες και προτιμήσουμε πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης που προτείνει και η μεσογειακή διατροφή, θα βοηθήσουμε πρακτικά και στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, και ως εκ τούτου θα βελτιώσουμε τις κλιματικές συνθήκες», συμπλήρωσε.
Τα καινούργια οφέλη όμως της μεσογειακής διατροφής δεν σταματούν εδώ. «Μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ που έγινε σε 548.699 ανθρώπους για 17 χρόνια και ανακοινώθηκε στις αρχές Ιουλίου, σε συνέδριο της Αμερικανικής Θωρακοχειρουργικής Εταιρείας, διαπιστώνει ότι όσοι ακολουθούν μεσογειακή διατροφή, προστατεύονται από την έκθεση στη μόλυνση της ατμόσφαιρας, λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει μέσα από τα φρούτα και τα λαχανικά», επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ