5+1 "κρυφοί" λόγοι για να τρως πολύ σκόρδο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

skordo
Είτε σου αρέσει είτε όχι το σκόρδο, αν και είναι πηγή… έντονης μυρωδιάς είναι και επίσης και πηγή αρκετών ωφελειών για την υγεία σου.

Παρακάτω θα βρεις πέντε καλούς λόγους για να βάλεις το σκόρδο στην καθημερινή σου διατροφή.
Σκόρδο κατά των μολύνσεων
Εδώ και αιώνες το σκόρδο χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, προστατεύοντάς σε από διάφορες μολύνσεις. Αυτό συμβαίνει, καθώς, οι λοβοί του σκόρδου περιέχουν φαινόλες με αντισηπτικές ιδιότητες, καθώς και αλλιίνη που βοηθάει να γίνουν διάφορες χημικές ενώσεις. Σύμφωνα με τα ευρήματα σχετικών ερευνών, η αλλιίνη έχει πολλαπλές ιδιότητες κατά των ιών, των μυκήτων και των βακτηρίων.
Αποτελεσματικό προβιοτικό
Το σκόρδο, όπως και πολλά καρυκεύματα, είναι ένας ενισχυτής γεύσης. Εκτός από τη γεύση του, θεωρείται επίσης ότι έχει ευεργετική επίδραση στην εντερική χλωρίδα του ανθρώπου, που αποτελείται από δισεκατομμύρια βακτήρια. Οι ειδικοί συστήνουν σταθερή, αλλά με μέτρο κατανάλωσή του.
Κάνει καλό στην καρδιά
Το βασικό χαρακτηριστικό του σκόρδου είναι ότι έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Συγκεκριμένα, αρκετά από τα θρεπτικά του συστατικά περνούν στο αίμα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα έντερα. Επίσης, παρουσιάζεται ως αγγειοδιασταλτικό, δηλαδή συμβάλλει θετικά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, κάτι που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Μειώνει την χοληστερίνη
Παράλληλα, το σκόρδο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και στη μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη διάσπαση του λίπους που συσσωρεύεται. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάνει καλό στην αύξηση των επιπέδων της HDL, δηλαδή της «καλής» χοληστερόλης, εφόσον καταναλώνεται ωμό, μειώνοντας παράλληλα τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης.
Κάνει καλό στο δέρμα
Το σκόρδο είναι ωφέλιμο και για την καλή υγεία του δέρματος σου. Ειδικότερα, έχει την ιδιότητα να το κρατάει φρέσκο και ενυδατωμένο χάρη στα φυτικά έλαια που περιέχει. Επίσης, βοηθάει στην αντιμετώπιση του εκζέματος και της ακμής.
Καλό για τον θυρεοειδή
Εκτός από τα παραπάνω, το σκόρδο έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, καθώς ρυθμίζει τον θυρεοειδή, ενώ χρησιμοποιείται ακόμα και στα φάρμακα για την υπερπλασία του προστάτη.
Πώς θα εξαφανίσεις τη μυρωδιά
Ένα από τα βασικά προβλήματα του σκόρδου είναι η μυρωδιά του. Για να μην μυρίζουν τα χέρια σου καλό θα είναι αφού το πιάσεις να τα πλύνεις τα χέρια σου πρώτα σε κρύο νερό και στη συνέχεια σε ζεστό με σαπούνι. Εφόσον θες να το φας, καλό θα είναι να το κόψεις σε πολύ μικρά κομμάτια και να το συνοδεύσεις με κάρδαμο. Το να πλύνεις τα δόντια σου δεν είναι αποτελεσματικό, καθώς η άσχημη μυρωδιά του προέρχεται από τα αέρια του στομαχιού. Επίσης, καλό θα είναι να μην το παρακάνεις, καθώς μπορεί να σου ερεθίσει το έντερο.
sigmalive

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ