Μητσοτάκης εξωτερικού: «Τέλος τα μνημόνια. Θα σεβαστώ το ψήφισμα για την ΠΓΔΜ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 0825 2Ένας «άλλος» Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.
Μαξίμου: “Καλωσορίζουμε τον επώδυνο συμβιβασμό του κ. Μητσοτάκη με την πραγματικότητα.Του προτείνουμε αρχίσει τις δραμαμίνες”.
Σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα ισχυρισμούς του για τέταρτο μνημόνιο βάσει των οποίων εξαπέλυε και επίθεση σε κυβέρνηση και ευρωπαίους αξιωματούχους, ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχθηκε πως ολοκληρώνεται το Μνημόνιο και πλέον υπάρχει ευελιξία, ενώ παράλληλα δήλωσε πως θα σεβαστεί τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ αν αυτή ψηφιστεί.
Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον». «Όσο ταχύτερα γίνουν οι εκλογές, μετά τη λήξη του 3ου προγράμματος, τόσο το καλύτερο. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει τίποτε να προσφέρει στη χώρα», πρόσθεσε.
Συνεχίζοντας περιέγραψε με μελανά χρώματα τη σημερινή κατάσταση στην οικονομία: «Η οικονομία δεν αναπτύσσεται με εξαίρεση τον τομέα του τουρισμού. Και κανείς δεν μιλά για το ιδιωτικό χρέος, το οποίο έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 50% τα τελευταία τρία χρόνια, από 80 δισ. σε 130. Αναφέρομαι στα χρέη των πολιτών στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν χάσει την ελπίδα. Οι άνθρωποι δεν θα αισθανθούν καμία πραγματική αλλαγή. Οι φόροι ήταν και παραμένουν πολύ υψηλοί. Οι συντάξεις θα περικοπούν για άλλη μια φορά. Το έχει άλλωστε συμφωνήσει αυτό ο κ. Τσίπρας. Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία αισιοδοξία».
Απαντώντας για τη μείωση της φορολογίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει: «Θα τηρήσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές. Αλλά υπάρχουν περιθώρια ευελιξίας… Ο δικός μου στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα μικρότερο αλλά πιο αποτελεσματικό κράτος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπερφορολογώντας την οικονομία, συσσώρευσε το υπερπλεόνασμα. Είναι δίκαιο να επιστρέψουμε αυτά τα χρήματα στην πραγματική οικονομία… Θα μειώσω φόρους και θα αναμένω μεγαλύτερη φορολογική συμμόρφωση». Σε ερώτηση για το αν μικρότερο κράτος, σημαίνει και άλλες απολύσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ λέει; «Όχι. Σημαίνει ότι θα προσλαμβάνουμε λιγότερους ανθρώπους από αυτούς που συνταξιοδοτούνται. Και θα μειώσουμε τον αριθμό των συμβασιούχων».
Για το μεταναστευτικό λέει ότι «μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Άλλωστε αυτή θα αφορά μικρό αριθμό ανθρώπων. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί για την προστασία των συνόρων της ΕΕ». Προσθέτει ότι η «συμφωνία του Δουβλίνου έχει χρεοκοπήσει. Χρειαζόμαστε μια νέα».
Για το Μακεδονικό λέει: «Έχω καταστήσει σαφές ότι δεν θεωρώ καλή αυτή τη συμφωνία. Η Νέα Δημοκρατία θα την καταψηφίσει, όποτε κι αν αυτή έρθει προς ψήφιση. Αλλά προφανώς οφείλω να τη σεβαστώ ως εθνική δέσμευση της Ελλάδας εφόσον αυτή κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο… Αν είχαμε διαπραγματευθεί εμείς, θα αναζητούσαμε διαφορετική λύση. Η κυβέρνηση έχει παραχωρήσει στον βόρειο γείτονά μας κάτι που καμία άλλη ελληνική κυβέρνηση δεν θα διανοούνταν να κάνει: να αναγνωρίσει «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα» παρά το γεγονός ότι η χώρα θα ονομαστεί «Βόρεια Μακεδονία». Αυτό είναι παράδοξο».
Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρει: «Η Τουρκία πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να κρατάει ομήρους τους δύο Έλληνες που εισήλθαν κατά λάθος σε τουρκικό έδαφος μία ομιχλώδη μέρα του Μαρτίου. Αυτό δεν αποτελεί ένδειξη σχέσεων καλής γειτονίας».
«Καλωσορίζουμε τον επώδυνο συμβιβασμό Μητσοτάκη με την πραγματικότητα»
«Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται διεθνώς. Αφού έβγαλε ψεύτες τη μισή Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το σύνολο των θεσμών, επιμένοντας πως η χώρα δήθεν εισέρχεται σε τέταρτο μνημόνιο, μιλώντας σήμερα στη Suddeutsche Zeitung άφησε κατά μέρος τις ασυναρτησίες και δήλωσε πως στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα» σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου. «Καλωσορίζουμε τον επώδυνο συμβιβασμό του κ. Μητσοτάκη με την πραγματικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: tvxs.gr
infiltr8or

ΔΗΜΟΦΙΛΗ