Καίνε την Ελλάδα μας! Πύρινη κόλαση στην Κινέτα! Καίγονται σπίτια! Συνεχής ενημέρωση ΕΔΩ! Δειτε live εικόνα από την περιοχή!

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε από πευκοδάσος στη θέση “Αέρας” στα Γεράνεια όρη, πάνω από την Κινέτα. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες έφθασαν στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλα βόρεια της Κινέτας, στον οικισμό Γαλήνη και στο Πανόραμα, όπου ήδη σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.
Δείτε εδώ ζωντανή εικόνα από την ΕΡΤ1
Δείτε εδώ ζωντανή εικόνα από τον ΑΝΤ1
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος τα ενεργά μέτωπα είναι τέσσερα έως πέντε. Kλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι τόσο η νέα όσο και η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα από το 39ο έως και το 57ο χλμ. Μάλιστα, έχει προκληθεί μποτιλιάρισμα και έχει σχηματιστεί ουρά 6 χιλιομέτρων προς τα Μέγαρα. Ήδη δυσχεραίνεται η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων με προορισμό την Κινέτα. Ακόμη, διακόπτονται τα δρομολόγια του Προαστιακού λόγω της φωτιάς.
Οι καπνοί είναι τόσο πυκνοί που έχουν κατακλύσει ακόμη και τις σήραγγες, ενώ ορατοί έχουν γίνει στον αττικό ουρανό, καλύπτοντας ακόμη και την Ακρόπολη.
Στο σημείο επιχειρούν 110 πυροσβέστες με 47 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο, ενώ συνδράμουν επτά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Κάτοικοι με λάστιχα στα χέρια και όσα μέσα διαθέτουν προσπαθούν να διασώσουν τις περιουσίες τους.
Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης τόνισε ότι η φωτιά στην Κινέτα έχει χαρακτηριστικά των πυρκαγιών του 2007 αλλά με χαμηλότερες θερμοκρασίες. «Αυτή η πυρκαγιά είναι από τα χειρότερα σενάρια που απευχόμασταν να αντιμετωπίσουμε φέτος» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ λίγο νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη μιλώντας επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι αναμένονται ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων με 17 οχήματα, από διαφορές περιοχές της περιφέρειας. Σε ετοιμότητα είναι και οι ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Αεροπορίας στην Αττική. Το ΓΕΕΘΑ, κατόπιν εντολής του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, έχει προχωρήσει στη διάθεση: