ΤΟΡΟΝΤΟ: Προσπαθούν να ξορκίσουν το σενάριο της τρομοκρατίας, παρότι ο δράστης ήταν ισλαμιστής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 8586Το ενδεχόμενο σύνδεσης της ένοπλης επίθεσης σε ελληνική συνοικία του Τορόντο, στον Καναδά, με τρομοκρατία απέκλεισαν σήμερα οι Αρχές της χώρας. 
«Σε αυτό το στάδιο, με βάση τις έρευνες, που διεξάγονται απ’ την αστυνομία του Τορόντο, δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του δράστη και της εθνικής ασφάλειας» δήλωσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Ραλφ Γκουντέιλ.
Στο μεταξύ, η αστυνομία κατονόμασε χθες τον 29χρονο άνδρα ο οποίος το βράδυ της Κυριακής άνοιξε πυρ σε πολυσύχναστο δρόμο στο Τορόντο, γεμάτο εστιατόρια, καφέ και καταστήματα, σκοτώνοντας ένα κορίτσι 0 ετών και μια κοπέλα 18 ετών, και τραυματίζοντας άλλους 13. Βρέθηκε νεκρός λίγη ώρα μετά το μακελειό, σύμφωνα με τις αρχές.
Επρόκειτο για τον Φάιζαλ Χουσάιν, κάτοικο του Τορόντο, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομικής διεύθυνσης του Τορόντο, τον Μαρκ Σόντερς. Ο Σόντερς επισήμανε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη του μακελειού, ο οποίος χρησιμοποίησε πιστόλι.
Σύμφωνα με την οικογένεια του νεαρού άνδρα, ο Φάιζαλ Χουσάιν έπασχε από παιδί από «σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας», τα οποία δεν είχε ποτέ μπορέσει να ξεπεράσει παρότι έπαιρνε φάρμακα και υποβαλλόταν σε θεραπεία.
«Είμαστε απόλυτα συγκλονισμένοι από την αδιανόητη είδηση ότι ο γιος μας διέπραξε αυτές τις πράξεις παράλογης βίας και ότι ευθύνεται για αυτές τις απώλειες ζωών», ανέφερε η οικογένεια του Φάιζαλ Χουσάιν σε επιστολή της προς το δημόσιο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Πηγή: efsyn.gr
infiltr8or

ΔΗΜΟΦΙΛΗ