Σαν κάπου να τα έχει μπλέξει το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

pyrosvestiki11
Η διευκρινιστική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, σε συνέχεια της νωρίτερης ανακοίνωσης για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, μάλλον μπερδεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, αντί να τα διευκρινίζει.

Τι εννοούμε;
– Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική στις 20:01 αναφέρεται το εξής για τον αριθμό των νεκρών και των αγνοούμενων:
“Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, από τη διαδικασία και τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται.
Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν 4 άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής.”
print screen pyroevestiki
Δηλαδή πέραν των 59 σορών που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, υπάρχουν ακόμη 28 σοροί που χρειάζονται ταυτοποίηση. Άρα 59+28= 87 νεκροί.
Αν προσθέσουμε και τους 4 νοσηλευόμενους που κατέληξαν στα νοσοκομεία (χωρίς ωστόσο να αναφέρεται από την Πυροσβεστική αν προσμετρώνται αυτοί στους 59 ταυτοποιημένους), φτάνουμε στον αριθμό 91.
Κατανοητό;
– Στην διευκρινιστική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 21:19, αναφέρονται τα εξής:
“Μετά από σχετικά δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, παρακαλούμε τα μέσα ενημέρωσης να μην προσθέτουν τον αριθμό των αγνοουμένων στον αριθμό των νεκρών, όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση τους.
Διευκρινίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84 άτομα, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα 59 και υπολείπονται 25 που είναι αγνοούμενοι.”
print screen pyroevestiki1
Πρώτον, τι δουλειά έχουν οι αγνοούμενοι με τον αριθμό των νεκρών και
δεύτερον, από που προκύπτει ο αριθμός 84 που αναφέρεται στην δεύτερη ανακοίνωση, όταν στην πρώτη ανακοίνωση είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι οι νεκροί είναι 87 (χωρίς τους 4 των νοσοκομείων);
Ή κάπου τα έχουν μπλέξει με τα νούμερα εκεί στο Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, ή κάποιος δεν μπορεί να εξηγήσει με απλά λόγια την κατάσταση…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ