Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου "Αν δεν ήταν οι Ένοπλες Δυνάμεις τα θύματα θα ήταν εκατοντάδες γιατί έριξε τις μάντρες" [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δήμαρχος Ραφήνα -Πικερμίου αφού αγανάκτησε από τις διάφορες δήθεν αναλύσεις ξέσπασε on camera στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί !
https://www.dailymotion.com/video/x6qt1s7
 

Ο Στρατός έσωσε με την εκκένωση των Παραθεριστών των εγκαταστάσεων του Αγίου Ανδρέα και εν συνεχεία οι Οπλίτες και τα Στελέχη του παρέμειναν εκεί και δεν έφυγαν γιατί είχαν εντολή να παραμείνουν !

Ενώ εγώ παρακάλεσα τις δικές μου δυνάμεις να παραμείνουν γιατί είναι επαγγελματίες …

Ενώ οι Αξιωματικοί και οι Στρατιώτες θα έμειναν εκεί μέχρι να πεθάνουν γιατί είχαν τέτοια εντολή

Επίσης ο Δήμαρχος προς Τιμή του αποκάλυψε οτι αν ο Στρατός δεν έριχνε τις Μάνδρες του Στρατοπέδου και να περάσουν οι εγκλωβισμένοι στην Παραλία ,δεν θα ήταν δυνατόν να σωθούν Εκατοντάδες Άνθρωποι !

Αυτό γιατί οι ιδιοκτήτες της Περιοχής είχαν κλείσει όλες τις διόδους προς τις Παραλίες και εδώ πρέπει να σταθούμε…

Για την Ιστορία Καταγράφουμε

Ο διοικητής των ΚΑΑΥ Αγ.Αντρέα, συνταγματάρχης (ΠΖ) και διακεκριμένος καταδρομέας και αλεξιπτωτιστής Γιώργος Κορδάτος, (φωτό) έκρινε την κατάσταση και έλαβε εγκαίρως, όπως αποδείχτηκε «εν τοις πράγμασιν», τρεις σημαντικότατες αποφάσεις:

Πρώτον, την έγκαιρη εκπομπή δύο περιπόλων με μοτοσυκλέτες που με άσυρμάτους τον ενημέρωναν για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και την κατεύθυνσή της στην εγγύς περίμετρο της μονάδος του.

Δεύτερο, την έγκαιρη εκκένωση του ΚΑΑΥ από τους 1200 διαμένοντες σε αυτήν, στρατιωτικούς εν ενεργεία και αποστρατεία στο σύνολό τους, με τις οικογένειές του, δηλ.άτομα απόλυτα εξοικειωμένα με την πειθαρχία και την ακολουθία διαταγών.

Τρίτο, όταν είδε τους περίοικους να έχουν ουσιαστικά εγκλωβιστεί στον εξωτερικό τοίχο της περιμέτρου, τότε σε συνεννόηση με τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος επισκέφτηκε τη Μονάδα τότε που αυτή κινδύνευε, διέταξε να γκρεμιστεί ένα τμήμα του τοίχου ώστε να μπει ο κόσμος μέσα στην κατασκήνωση και έτσι να γλυτώσει. Όπερ και εγένετο.

Έστειλε μάλιστα όλον αυτόν τον κόσμο στην παραλία της μονάδος και ο ίδιος επικεφαλής των 104 ατόμων του προσωπικού της μονάδος του κάθε ειδικότητος, ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, καταφέρνοντας να σβήσουν τη φωτιά με τις ελάχιστες δυνατές υλικές απώλειες.

Να σημειωθεί ότι οι υπηρετούντες στο Στρατόπεδο Στελέχη και Οπλίτες δεν εγκατέλειψαν ποτέ το Στρατόπεδο!
Αυτά απο το επίσημα χείλη ενός ανθρώπου που ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί και έμαθε να λέει τα πράγματα με το όνομα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ