Η Independent υποστηρίζει ότι τα καθάρματα που έκαναν πλιάτσικο στα καμμένα σπίτια είναι μέλη πολιτικού κόμματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 83Οι πυρκαγιές που έπληξαν την προηγούμενη εβδομάδα την Ανατολική Αττική, ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τα διεθνή ΜΜΕ.

Σε σημερινό άρθρο στο «Independent», περιγράφεται το κάθε λεπτό από τις φονικές πυρκαγιές, τα θύματα που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα αλλά και το κύμα αλληλεγγύης και προσφοράς από πολίτες που θέλησαν να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στους γειτονικούς λαούς της Ελλάδας που σε τέτοιες δύσκολες στιγμές παραμερίζουν την όποια διαφορά σε πολιτικό – διπλωματικό τομέα και συντρέχουν και συμπάσχουν στον πόνο του άλλου.


Το δημοσίευμα εστιάζει στην Χρυσή Αυγή, που όπως αναφέρει «εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες που επικρατούσαν στη χώρα προσπαθούσε να σπείρει τον φόβο και το μίσος». Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι «σε μια καταστροφή εχθρός δεν είναι ο γείτονας αλλά αυτός που προσπαθεί να σπείρει τον φόβο».



Στο κείμενο παρατίθενται δύο γεγονότα, η σύλληψη κάποιων μελών του ακροδεξιού κόμματος για λεηλασίες σε οικίες που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ομάδα μεταναστών στη Θεσσαλονίκη. Δυο περιστατικά που επισκιάζονται μπροστά στη βοήθεια και την ανθρωπιά που επέδειξαν οι κοινωνικές ομάδες που κυνηγάει η συγκεκριμένη ιδεολογική παράταξη.

Στο τέλος ο αρθρογράφος αναφέρει ως παράδειγμα προς μίμηση το μεγάλο αυτό κύμα αλληλεγγύης που επέδειξαν όλοι τις τελευταίες μέρες και κλείνει λέγοντας ότι, κάποια μέρα μπορεί ο καθένας από εμάς να χρειαστεί τη βοήθεια από αυτούς που σήμερα κλείνει την πόρτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ