Νικολοπουλος: Να εφαρμοστεί επιτέλους το Barcode στις εφημερίδες για να αποκαλυφθούν οι νταβατζηδες.

image 311
Ερώτηση Νίκου Νικολόπουλου στον
Ν.Παππά


«Η ασάφεια γύρω από την εφαρμογή του barcode καλά κρατεί…»

 Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς εξήγγειλε από την Πάτρα ότι σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή κώδικας barcode στις εφημερίδες, ώστε να μπει τέλος στα «καπέλα» των αριθμών κυκλοφορίας και να σταματήσουν οι στρεβλώσεις στην αγορά και τα πλασματικά στοιχεία, που διαμορφώνουν συνθήκες ασφυξίας για τους πολλούς, ενώ αντίθετα δίνουν ανάσα στους ισχυρούς.
Ωστόσο, η απάντηση που πήρε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στη Βουλή είναι διαφορετική. Συγκεκριμένα με την υπ. αριθμ. 8330/ 02-07-2018 έγγραφη απάντηση του ο Υπουργός Ν. Παππάς κοινοποίησε το υπ’ αριθμ. 8742/13-06-2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας που μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Σε απάντηση του ανωτέρω εγγράφου, σχετικά με την ερώτηση αριθμ. 6461/04-06-2018 του βουλευτή Αχαΐας κ. Νικολόπουλου, με θέμα «Πότε θα βρίσκεται σε λειτουργία του barcode;» σας ενημερώνουμε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης προκηρύσσει ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με κάλυψη της δαπάνης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».
Σχολιάζοντας την απάντηση, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής είπε:  «Η απόσταση μεταξύ του εδώ και τώρα μέχρι το επέκεινα είναι όχι μόνο μεγάλη, αλλά μέγιστη… Η ακριβέστερα είναι απροσδιόριστη…» Είναι θα λέγαμε-  είπε ο Νίκος Νικολόπουλος- με άλλα λόγια «κατόπιν των επόμενων εκλογών»… Άρα, θα εφαρμοσθεί το barcode εάν και εφ’ όσον θα έχει ηττηθεί η ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΟΚΡΑΤΙΑ, ειδάλλως θα συνεχίσουμε με τα γνωστά καπέλα…
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος-  πιστεύει ότι η Κυβέρνηση πρέπει να βιασθεί και δεν πρέπει να ανεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση. Οφείλει να θέσει άμεσα την λειτουργία του barcode σε όλα τα έντυπα αφού με την εφαρμογή του λύνεται επιτέλους το πρόβλημα. Η ηλεκτρονική καταγραφή και ο έλεγχος των πραγματικών πωλήσεων και επιστροφών σε όλα τα πεδία της διακίνησης θα αναδείξουν την πραγματική αγορά και θα εξορθολογίσουν το σύστημα με την σωστή θεσμική λειτουργία όλων των εμπλεκομένων στον χώρο του Τύπου.
Η ενημέρωση παραμένει αγαθό και είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ