Θρίαμβος με τρία μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μοντέρνου Πεντάθλου για την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 9773Μοναδικές στιγμές ζει το ελληνικό Μοντέρνο Πένταθλο, το οποίο πανηγυρίζει τα τρία μετάλλια που κατέκτησαν  ο Πέτρος και η Κατερίνα Πάτριτς στο XV. Masters World Championships 2018.  Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Γερμανία τα δύο αδέρφια ανέβηκαν τρεις φορές στο βάθρο, χαρίζοντας διάπλατα χαμόγελα στους Ελληνες φιλάθλους.

Ο Πέτρος Πάτριτς ήταν απλά ασυναγώνιστος και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο  συγκεντρώνοντας 1414β., αφήνοντας δεύτερο τον Νόρτον Εντ (Μ. Βρετανία) με 1382β. και τρίτο τον Ματίας Μπέργκνερ (Γερμανία) με 1352β.

Η Κατερίνα Πάτριτς με τη σειρά της , έδειξε ότι βρίσκεται σε σπουδαία κατάσταση και φόρεσε στο στήθος το ασημένιο μετάλλιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με 1322β. έμεινε πίσω από την Κέλι (ΗΠΑ) που κατέκτησε το χρυσό με 1410β..

Με κεκτημένη ταχύτητα και την ψυχολογία στα ύψη τα δύο αδέρφια τα πήγαν εξαιρετικά και στο ομαδικό, όπου με 1300β. ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στην κατηγορία πρώτευσαν οι Σάουντο / Νορτον (Μ. Βρετανία) με 1360β. και δεύτεροι ήρθαν οι Νοβίτσκα/ Μαλασένκο με 1320β..

Αναμφίβολα πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για τους δύο Ελληνες πρωταθλητές και το Ελληνικό Μοντέρνο Πένταθλο, καθώς μετά από πολλά χρόνια η χώρα μας πανηγυρίζει την κατάκτηση μεταλλίων σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ