Ο τελευταίος άνθρωπος που σώθηκε από το οικόπεδο της φρίκης: Ήταν πανικός με συνεχείς εκρήξεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Γνώριζε καλά την περιοχή
  • «Κοίταγα πίσω αλλά δεν έβλεπα κανέναν να πλησιάζει. Ήταν ένας εφιάλτης»
  • Ο φόβος και ο πανικός δεν επέτρεψαν στους υπόλοιπους να φύγουν από το οικόπεδο
  • «Άκουγα ανθρώπους να ουρλιάζουν αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του άνδρα, ο οποίος μπήκε τελευταίος στο οικόπεδο φρίκης στο Μάτι, όταν ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική και κατάφερε να παραμείνει ζωντανός.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, αυτός και η οικογένειά του κατάφεραν να σωθούν, ενώ ο ίδιος έχει σπίτι στο Μάτι και γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή.

«Η φωτιά νόμιζες ότι ερχόταν από τον ουρανό. Μας κύκλωνε χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε. Πρόλαβα και κατάφερα να φύγω τελευταίος. Κοίταγα πίσω αλλά δεν έβλεπα κανέναν να πλησιάζει. Ήταν ένας εφιάλτης»,διηγείται για τις φρικιαστικές στιγμές που έζησε στην πύρινη κόλαση. «Ήταν πανικός με συνεχείς εκρήξεις και φλόγες που μας κυνηγούσαν. Άκουγα ανθρώπους να ουρλιάζουν αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια», λέει στη συνέχεια.

Οι 26 άνθρωποι, που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι στο οικόπεδο πλάι στη θάλασσα έχασαν τη ζωή τους μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα.

Οι κάτοικοι και παραθεριστές της περιοχής όταν είδαν τη φωτιά να τους πλησιάζει, προσπάθησαν να βρουν διέξοδο προς τη θάλασσα, μη γνωρίζοντας ότι μπροστά τους υπήρχε γκρεμός και όχι παραλία.

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα, οι τεράστιες φλόγες, ο φόβος και ο πανικός που είναι λογικό να αισθάνονταν, δεν τους επέτρεψαν να φύγουν από το οικόπεδο και να βρουν τα σκαλοπάτια που βρίσκονται λίγο πιο κάτω και τα οποία θα τους οδηγούσαν στην παραλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ