Ερώτηση για τον διορισμό του κ. Κ. Δήμτσα στο Άγιο Όρος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Νικολόπουλος : Ο Αλ. Τσίπρας «φίμωσε» τον Ιερώνυμο

με μία εθνικώς επιζημία τοποθέτηση

Την σκοπιμότητα και την νομιμότητα που υπηρέτησε την επιλογή του κ. Κώστα Δήμτσα στην θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους, ανιχνεύει με ερώτηση του προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, διερωτώμενος για την βασιμότητα των καταγγελιών που περιήλθαν στο κόμμα τις τελευταίες ημέρες.

Η κοινοβουλευτική παρέμβαση του Χριστιανοδημοκράτη Βουλευτή βρίθει αποκαλυπτικών στοιχείων προερχόμενων από καταγγελίες και σε συνδυασμό με τον Τύπο, αλλά και παρασκηνιακών διεργασιών, που δυστυχώς αναδεικνύουν τις οξύτατες διαφωνίες ανάμεσα σε Κυβέρνηση – Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από την μια πλευρά και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο από την άλλη.

Όπως επισημαίνει στην ερώτηση του ο ανεξάρτητος Βουλευτής, είχε διαμηνύσει -σύμφωνα με δημοσιεύματα- ο Πατριάρχης στην Κυβέρνηση ότι ο διορισμός του κ. Κ. Δήμτσα θα ήταν μία άστοχη και επιζήμια, για την Ορθοδοξία, απόφαση. Παρά ταύτα έκανε το, κατά τους κακόπιστους, «ρουσφέτι» στον Αρχιεπίσκοπο, που έχει υπό την «σκέπη» του, τον κ. Δήμτσα και τον διόρισε Διοικητή, αν και στερείται -όπως καταγγέλλεται αλλά θα πρέπει να αποδειχθεί-  των προβλεπόμενων απαιτούμενων προσόντων (πτυχίο, γνώση ξένης γλώσσας κ.α.), εξ’ου και χρήζουν αυτές διερεύνησης ως προς την βασιμότητα και ακρίβειά τους.

Ο Νίκος Νικολόπουλος υπενθυμίζει ότι ο κ. Κ. Δήμτσας είναι και Γενικός  Διευθυντής της Αρχιεπισκοπικής ΜΚΟ «Αποστολή» και ως εκ τούτου διατυπώνει, ευλόγως, ζωηρή αμφιβολία για το αν θα μπορεί  να ασκήσει επαρκώς τα διπλά του καθήκοντα.

Με την ευκαιρία, ο ανεξάρτητος βουλευτής θίγει στην ερώτηση του και το καθεστώς λειτουργίας της ΜΚΟ και αναρωτιέται αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν ασκήσει τα ελεγκτικά τους καθήκοντα τα τελευταία έτη, για να διαπιστωθεί αν και λειτουργεί με διαφάνεια.

Για όλα τα ανωτέρω ο Νίκος Νικολόπουλος ζητά από τον Πρωθυπουργό να δώσει σαφείς απαντήσεις  και κυρίως να εξηγήσει γιατί δεν επέλεξε λύση που να μην προκαλεί τριβές ανάμεσα σε Αρχιεπισκοπή και Φανάρι, και ένταση εξαιτίας ενός αμφιλεγόμενου διορισμού, που υπονομεύει τον απρόσκοπτο τρόπο λειτουργίας της Διοίκησης του Αγίου Όρους.

«Εξαργύρωσε απλά και …φτηνά» την σιωπή του Ιερώνυμου!

Στο μεταξύ με αφορμή την κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος  Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Φαινομενικά είναι ανεξήγητη η απόφαση του Πρωθυπουργού να κάνει το χατίρι στον κ. Ιερώνυμο και να δυσαρεστήσει τον Πατριάρχη. Ανεξήγητη και –πολύ φοβάμαι εθνικά επιζήμια- την ώρα που ο κ. Βαρθολομαίος πασχίζει για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, όμως την ίδια στιγμή εμφανίζεται αποδυναμωμένος στα μάτια του Ερντογάν καθότι δεν εισακούστηκε σε ένα μείζονος σημασίας, για το Φανάρι ζήτημα. Φαινομενικά, όμως, είναι ανεξήγητη η επιλογή του κ. Κ. Δήμτσα από τον Πρωθυπουργό. Εκτός και εάν έχουν δίκιο οι κακόπιστες φωνές που ισχυρίζονται ότι γνώριζε τι έκανε ο κ. Τσίπρας για να μην έχει έναν ακόμη «πονοκέφαλο» εντός Ελλάδος. Έχουν τελικά δίκιο όσοι λένε ότι «εξαργύρωσε το ρουσφέτι, εξασφαλίζοντας την «σιωπή» του Αρχιεπισκόπου. Τόσο απλά και τόσο «φτηνά»»;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ