Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Επτά Αλβανοί των Σκοπίων συνελήφθησαν για συμμετοχή στον ISIS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 119Αύγουστος 7, 2018. 21:59

Σκόπια.

Το υπουργείο Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποίησε επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν επτά άτομα ηλικίας 23 έως 47 ετών.


Οι συλληφθέντες όπως σημειώνεται  είναι ύποπτοι ότι συμμετείχαν  ενεργά ως  μαχητές σε τρομοκρατικές οργανώσεις τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.


Για τους επτά μουσουλμάνους ‘ψευδοΜακεδόνες’- Αλβανούς,  είχε εκδοθεί ένταλμα με το οποίο διώκονταν για «συμμετοχή σε ξένους στρατιωτικούς, αστυνομικούς , παραστρατιωτικούς και παραπολιτικούς σχηματισμούς».


«Η ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ έχει αποφασίσει να διώκει τους υπηκόους της,  ως ξένους μαχητές της τρομοκρατίας που συμμετέχουν σε πεδία μαχών στη Συρία και το Ιράκ, κατά την επιστροφή τους στη χώρα, με σεβασμό στο εθνικό και διεθνές δίκαιο και στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες. Η δράση αυτή είναι ακόμη μία ένδειξη ότι τα θεσμικά όργανα της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ έχουν την ικανότητα και την αξιοπιστία να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες προκλήσεις για την ασφάλεια ως σοβαρός εταίρος στην παγκόσμια συμμαχία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αναφέρει η δήλωση του υπουργείου Εσωτερικών.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ