Καταιγισμός αντιδράσεων στα Σκόπια κατά της συμφωνίας με την Ελλάδα, από όλο το πολιτικό φάσμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 118

Αύγουστος 7, 2018. 21:39
Η ‘Αριστερά’ ζητά από το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωση του δημοψηφίσματος

Το πολιτικό κόμμα ‘Λέβιτσα’/ ‘Αριστερά’, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει πρωτοβουλία στο Συνταγματικό Δικαστήριο, στο οποίο θα ζητά την ακύρωση της απόφασης για δημοψήφισμα που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο.



«Το νομικό μας τμήμα έχει σοβαρές αντιρρήσεις και βάσιμους λόγους να αμφισβητεί την εν λόγω απόφαση ως αντισυνταγματική και παράνομη, διότι δεν συμμορφώνεται με το Σύνταγμα και τη νομοθεσία για δημοψήφισμα καθώς και με άλλες μορφές άμεσης έκφρασης των πολιτών, όπως επίσης και με τα καθιερωμένα ευρωπαϊκά πρότυπα και  τις καλές πρακτικές αρχές για  δημοψήφισμα που θέσπισε η Επιτροπή της Βενετίας», αναφέρει η ανακοίνωση της Λέβιτσα.

Το κόμμα προσθέτει ότι λεπτομέρειες  σχετικά με την καταγγελία θα δοθούν αύριο σε συνέντευξη Τύπου.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)

img 8723Υπό την ηγεσία του φιλορωσικού κόμματος, οργανώσεις για μποϊκοτάζ στο δημοψήφισμα


Τριάντα οργανώσεις υπό την ηγεσία του φιλορωσικού κόμματος των Σκοπίων «Ενωμένη Μακεδονία» ξεκίνησαν εκστρατεία με το σύνθημα «Η Μακεδονία μποϊκοτάρει».



Ο επικεφαλής του φιλορωσικού κόμματος, Γιάνκο Μπάτσεφ, σε δήλωσή του αναφέρει ως προδότες αυτούς που έκαναν συμφωνία με την Ελλάδα και διενεργούν τώρα δημοψήφισμα.


«Συγκεντρωθήκαμε για να τους εμποδίσουμε να μας διαγράψουν από τον παγκόσμιο χάρτη των εθνών. Δεν θα το επιτρέψουμε. Αυτή η μάχη είναι  μεγαλύτερη από την ύπουλη περιπέτεια της εξουσίας. Με το μποϊκοτάζ εμποδίζουμε την αλλαγή του ονόματος. Θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη με μποϊκοτάζ . Η νέα πολιτική δύναμη που έρχεται θα κάνει ξεκαθάρισμα των προδοτών», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)
Σκόπια.
Σκόπια: Η «Χριστιανική Αδελφότητα» θα αγωνισθεί για την αποτυχία του δημοψηφίσματος
 Η οργάνωση της ‘χριστιανικής αδελφότητας’ ανακοίνωσε ότι θα αγωνισθεί μέχρι τέλους, ώστε να αποτύχει το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη συμφωνία με την Ελλάδα και την ένταξη της χώρας στις ευρωατλαντικές δομές.



Τα μέλη της τόνισαν ότι δεν υποστηρίζονται από πολιτικά κόμματα και ότι δεν φοβούνται την πίεση που ασκείται από την κυβέρνηση.


Ο Ζάρκο Γκροζντανόφσκι από την οργάνωση ‘Χριστιανική Αδελφότητα’ είπε χαρακτηριστικά: 

«Η αντιπολίτευση θέλει να υποστηρίξει το δημοψήφισμα, για  αυτό έλαβε πρόσκληση να μπει στην κυβέρνηση. Εγώ θα σας πω ‘μην παίζετε με τη ‘Μακεδονία’ και το λαό. Αν θέλει κάποιος να αλλάξει το όνομα του να το αλλάξει, αλλά όχι αυτό της οικογένειάς  μου».


Σχεδόν τριάντα (30) οργανώσεις έχουν υπογράψει μνημόνιο για την έναρξη μιας  εκστρατείας κατά του δημοψηφίσματος και της αλλαγής του ονόματος της χώρας.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)



The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ