“Ο Καραμανλής πρέπει να εξαφανιστεί”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

vima1
Από το 1997 κρατάει το μίσος του ΔΟΛ για τον Καραμανλή και σήμερα έχουν και την στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με χαρακτηρισμούς που θα κοκκίνιζε από ντροπή ακόμη και ναυτικός σε μπαρ του λιμανιού στολίζουν καθημερινά οι εφημερίδες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας και Πρόεδρο της Νεας Δημοκρατίας Κωστα Καραμανλη.

Φυσικά και είναι τιμή για κάποιον να σε στοχοποιούν δημοσιογραφικά(😉συγκροτήματα που 30 χρόνια δεν είδαν ούτε ένα σκάνδαλο, αλλά αντίθετα, ακόμη και σήμερα όταν βρίσκουν εκατομμύρια πολιτικών σε offshore, σου λένε ότι φταίει ο καστανάς ή ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη που δεν έκαναν εξίσου καλό κουμάντο.

Τι είναι όμως αυτό, που κάνει ακόμη κι τους δήθεν Comme il faut δημοσιογράφους να βγάζουν το προσωπείο και να αρθρογραφούν σαν κάτι περίτριμματα  ακροδεξιών φυλλάδων, μεσημεριανών κους κους ή περιθωριακών σταθμών όπως ο ΣΚΑΙ της “σοβαρής Χρυσής Αυγής”;

Τι είναι όμως αυτό που τους οδηγεί να θυσιάσουν, το κύρος που είχαν χτίσει τόσα χρόνια, αυτά τα έντυπα (τις εποχές που έκαναν πραγματική δημοσιογραφια) και το λίγο κεντρώο, μετριοπαθες και δημοκρατικό αναγνωστικό κοινό που τους έχει απομείνει και να στοχεύουν στους οπαδούς του Σώρρα και του Γεωργιάδη, οι οποίοι όμως έχουν ήδη άλλα έντυπα που τους καλύπτουν;

Δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά του Πάνου Καμμένου σε προχθεσινή συνέντευξη ότι αυτός, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Βαγγέλης Αντώναρος και άλλοι διαγραμμένοι είναι οι πραγματικοί εκφραστές του καραμανλισμού και διάδοχοι του Καραμανλή και όχι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

Και σημασία δεν έχει μόνον η δήλωση, που θα μπορούν κάποιοι να πουν είναι προεκλογική στρατηγική, αλλά το ότι είναι η πραγματικότητα όσο και να μην τολμούν να την πουν

Από την εποχή του Αντώνη Σαμαρά, η ΝΔ έχει επιλέξει να κάνει ακροδεξία στροφή. Από το 2009 διάφοροι κύκλοι του προέδρου της ΠΟ.ΛΑΝ χλεύαζαν τον κεντρώο χώρο που είχε προσανατολίσει την ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος στα τιμώντας την παράδοση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είχε ξεριζώσει τα ακροδεξιά ζιζάνια από την ΝΔ κι όχι μόνον άντεξε, αλλά κέρδισε και δυο εκλογικές αναμετρήσεις, απέναντι σε όλα τα ΜΜΕ, στο παντοδύναμο (λογω διαπλοκης) ΠΑΣΟΚ και με το ΛΑΟΣ στα δεξιά του να αγγίζει το 6%, με τα πρώτα #FAKEnews σκάνδαλα, πριν ακόμη τα ανακαλύψουν στον υπόλοιπο κόσμο!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έβαλε έναν μετανοημένο αντισημίτη αντιπρόεδρο, έναν ΕΠΕΝιτη κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, θαυμαστες της πολιτικής του Πινοσετ στο ασφαλιστικό κι συμπληρώνει τα ψηφοδέλτια με ανθρώπους που θα κάνουν το ΛΑΟΣ να μοιάζει παιδική χαρά.

Ο λόγος είναι μπροστά μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να γίνει πρωθυπουργός έχει ανάγκη την διαπλοκή που θέλει την νεοφιλελεύθερη πριονοκορδέλα για να κερδίσει τα μονοπώλια (δημόσια έργα, ιδιωτικη παιδεια, υγεια, εφοριες, ενεργεια, ασφαλιστικό, νερο κτλ) και την φοροαποφυγη (βλ.οφσορ) παράλληλα με τις μειώσεις μισθών και έχει ανάγκη τον αμοραλισμό των σκληρών ακροδεξιών που ειναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική χωρίς να ανοιγοκλείσουν βλέφαρο.

Για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα να δαιμονοποιήσουν την Αριστερά, το οποίο κάνουν καθημερινά από το 2015, βαφτίζοντας ακόμη και τις αυξήσεις μισθών ως σπατάλη, ενώ αυτοί προτείνουν ως σώφρονα πολιτική το πάγωμα μισθών, για 8η χρονια, με μείωση φόρων, όπως ζητάει η νεοφιλελευθερη ελιτ.

Υπάρχει όμως ένα αγκάθι και δεν είναι η Αριστερά. Είναι το ότι η κοινωνική πολιτική δεν είναι προνόμιο μόνον της Αριστεράς, όπως θέλουν να πεισουν τους Ελλήνες, Κάθε φορά που προσπαθούν να πείσουν ότι είναι μονόδρομος η νεοφιλελευθερη λιμοκτονία, η ακροδεξιά τύπου Κουρζ και τα χουντικά παραδείγματα τύπου Πινοσετ, σκοντάφτουν στον κοινωνικό φιλελευθερισμό των κυβερνήσεων της ΝΔ από το 1974 που εκφραστές αυτών είναι οι Καραμανλικοί εντός ή εκτός της ΝΔ.

Για να υπάρχει ακροδεξιος / νεοφιλελευθερος μονό-δρομος, σημαίνει ότι πρέπει να καταστρέψουν τους υπόλοιπους δρόμους που οδηγούν στον φιλελευθερισμό ή αλλιώς Καραμανλισμό κι έτσι στοχεύουν τον κύριο εκφραστή, ως προειδοποίηση και σε άλλους που θα σκεφτούν να παραμείνουν σταθεροί στις ιδρυτικές αρχές κι αξίες της ΝΔ.

Τους πιάνει τρόμος στην σκέψη ότι αυτή την στιγμή, με τα ακροδεξιά νεα μορφώματα που εμφανίζονται ενώ ταυτόχρονα έχουν μηδενική επιρροή στην κεντροδεξιά, αλλά και στο κέντρο με τους ψηφοφόρους να παραμένουν αναποφάσιστοι, τρομάζοντας από τον ακροδεξιό λογο της ΝΔ και είναι μεταξύ αποχή ή να ψηφίσουν οτιδήποτε άλλο εκτός από την ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Με αυτά τα δεδομένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έχει ξεχάσει την αυτοδυναμία και προσπαθεί να περισώσει την πρωτιά, που όσο θα περνούν οι μήνες, είναι στο χέρι της Κυβέρνησης να αναστρέψει και αυτό, με την ΝΔ-ΛΑΟΣ να αγκομαχάει ακόμη και για ένα ταπεινο 22%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ