Τρέμουν οι Τούρκοι την δημιουργία βάσης στην Κάρπαθο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 85

Σεπτέμβριος 14, 2018. 21:07

Αν και οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διαπραγματεύονται την επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας τους στην Ελλάδα, λόγω της  αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία, εντούτοις δεν έχουν πρόθεση να εγκαταλείψουν την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Έρικ Παχόν, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποσύρουν την στρατιωτική παρουσία τους από την αεροπορική βάση  Ιντσιρλίκ.

«Οι ΗΠΑ δεν μειώνουν την παρουσία τους στην Τουρκία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν επί δεκαετίες τη βάση και θα συνεχίζουν να το κάνουν με την υποστήριξη του συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ- Τουρκίας. Η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ και αξιόπιστος συνεργάτης του συνασπισμού κατά του ‘Ισλαμικού κράτους’», αναφέρει το πρακτορείο Τας επικαλούμενο αμερικανικές πηγές.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πρόσθεσε ότι η Τουρκία υποστηρίζει όλες τις επιχειρήσεις που διεξάγονται με τη χρήση της αεροπορικής βάσης των Αδάνων.

Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ, προφανώς, θα εγκατέλειπαν εντελώς τη βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία και ετοιμάζονταν να χρησιμοποιήσουν μια νέα στρατιωτική αεροπορική βάση στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν επί του παρόντος την πρόοδο για τη δημιουργία μια  αεροπορικής βάσης στο νησί της Καρπάθου, το οποίο βρίσκεται περίπου 47 χιλιόμετρα νότια- δυτικά της Ρόδου και ένα από την ομάδα των νησιών της Δωδεκανήσου.

Υπενθυμίζεται- σημειώνει το Tass- ότι πρόσφατα έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να εντείνουν τη χρήση ναυτικών βάσεων και αεροπορικών βάσεων στην Ελλάδα για δραστηριότητες στην περιοχή, λόγω της αυξανόμενης έντασης στις σχέσεις με την Τουρκία.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ