Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά απορροφητικότητας ευρωπαϊκών κονδυλίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

A8266C4E-6851-45F5-AA4E-5A07CBE047B4Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά απορροφητικότητας ευρωπαϊκών κονδυλίων για το διάστημα 2014-2020, υπογραμμίζει η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας παράλληλα πως έχει έρθει η ώρα να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά ευημερίας.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την περασμένη Τετάρτη, η κ. Κρέτσου είπε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι η Ελλάδα έκανε μεγάλες θυσίες και ήρθε η ώρα να επιστρέψει σε τροχιά ευημερίας. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, αλλά και επιπλέον μέτρα που στηρίζουν την ελληνική οικονομία».

Περαιτέρω, η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής επισήμανε ότι «η Ελλάδα παρουσίασε απορροφητικότητα 100% το διάστημα 2007-2013, ενώ είναι μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά απορροφητικότητας ευρωπαϊκών κονδυλίων το διάστημα 2014-2020». «Επισκέφτηκα τα Τέμπη όπου με τα εν λόγω κονδύλια ολοκληρώθηκε ένα έργο που είχε παγώσει», είπε η κ. Κρέτσου και συμπλήρωσε: «Με συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά για να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών».

Κληθείσα να σχολιάσει την τελευταία ομιλία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κ. Κρέτσου την χαρακτήρισε κρίσιμη, γιατί «έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία η ήπειρος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα».

«Χρειαζόμασταν μια ανάσα οξυγόνου. Ήταν ξεκάθαρος ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει την τύχη στα χέρια της. Κι εγώ ως πολιτικός θεωρώ ότι είμαστε υπεύθυνοι για το μέλλον των παιδιών μας. Aναφέρθηκε επίσης στο μεταναστευτικό, την ασφάλεια των συνόρων, τα εργασιακά και κοινωνικά θέματα που είναι σημαντικά για το μέλλον μας όπως και την αλληλεγγύη σε χώρες που έχουν επηρεαστεί από τις μεταναστευτικές ροές όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Η αλληλεγγύη είναι το κλειδί», κατέληξε στις δηλώσεις της η Επίτροπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ