Η μεγάλη δικαίωση Καμμένου μετά από 18 χρόνια: Ανοίγουν οι λογαριασμοί Κανδαλέπα που διακίνησαν εκατομμύρια στον ΥΕΘΑ του Σημίτη το 2000!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 8973Ελάχιστοι, ακόμα και μέσα στους κόλπους της Δικαιοσύνης, ήταν εκείνοι που μπορούσαν να προβλέψουν ότι η τραπεζική κατάθεση, με τα περίπου δύο εκατ. ευρώ, που εντοπίστηκε τυχαία στην λίστα Λαγκάρντ, στο όνομα «Σταυρούλα Κουράκου», θα αποτελούσε τον καμβά πάνω στον οποίο θα ξετυλιγόταν μια σύνθετη δικαστική περιπέτεια για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου. Ο οποίος είχε καταγγελθεί ευθέως από τον Πάνο Καμμένο, έχει όμως την στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μάλιστα θέλει και τον γιο του στα ψηφοδέλτια!

Η κατάθεση της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, που ερευνήθηκε για το «πόθεν έσχες», αλλά και για φορολογικά θέματα από πλευράς ΣΔΟΕ, είχε γίνει φύλλο – φτερό από τους ειδικούς ανακριτές Διαφθοράς, υποψιαζόμενοι πως τα χρήματα που διακινήθηκαν μέσα από αυτόν μπορεί να είναι περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ ή ενδεχομένως να σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα.

Κομβικό σημείο για τις υποψίες των ανακριτών, που οδήγησαν σε κλήση της Σταυρούλας Κουράκου ενώπιόν τους, αποτέλεσε ένα εύρημα που για τους ίδιους υπήρξε εξαιρετικά σημαντικό. Ηταν δύο εμβάσματα με ισόποσες δόσεις, περί τα 500.000 ευρώ το καθένα, προς τον λογαριασμό της συζύγου Παπαντωνίου από λογαριασμό του κουμπάρου του, επιχειρηματία Γεωργίου Κανδαλέπα.

Τα εμβάσματα προς τον λογαριασμό Κουράκου –περί τα τέλη του 2000– κρίθηκε από τους ανακριτές ότι πρέπει να φωτιστούν και να διερευνηθούν προς πολλές κατευθύνσεις: Ποια ήταν η προέλευση του ποσού του ενός εκατ. ευρώ, αν μπορεί να τα δικαιολογήσει ο Κανδαλέπας, γιατί τα κατέθεσε στον λογαριασμό της συζύγου του πρώην υπουργού και ποια ήταν η αιτία της κατάθεσης;

Ο Γιώργος Κανδαλέπας εκλήθη από τους ανακριτές για εξηγήσεις και του ζητήθηκε να συναινέσει άμεσα στο άνοιγμα λογαριασμού που διαθέτει μαζί με τη σύζυγό του. Εκείνος το αρνήθηκε!

Στην άρνηση Κανδαλέπα, που ενίσχυσε τις υποψίες των ανακριτών, οι ίδιοι απάντησαν άμεσα με αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ελβετικές αρχές ζητώντας το ταχύτερο δυνατόν την κίνηση του λογαριασμού. Πληροφορίες από δικαστικές πηγές κάνουν λόγο για ενημέρωση που έχουν ήδη οι ανακριτές ότι ενδιαφέροντα ευρήματα θα προκύψουν σχετικά με τον λογαριασμό Κανδαλέπα, ευρήματα που μπορεί, όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές, να οδηγήσουν την έρευνα για τις μίζες των εξοπλιστικών σε νέες αποκαλύψεις. Σήμερα όπως αποκαλύπτει η Real News, ανοίγουν πλέον με δικαστική απόφαση οι λογαριασμοί του Κανδαλέπα και οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές.

Ο φακελος των συμβάσεων Παπαντωνίου ήταν ανάμεσα στους 19 φακέλους που έστειλε στον εισαγγελέα ο Πάνος Καμμένος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ