Ποια σχέση έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Κώστα Αξελό; #Μπρουμε #ΔΕΘ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΞΕΛΟΣ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΞΕΛΟΣ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

σ.σ.netakias – Ανάμεσα στους εξωγήινους και το ασφαλιστικό τύπου  Energa του Φλώρου, ο Κούλης που δεν ξερει τον Ρουσσω, τον Αϊνσταϊν και τον Βολταίρο έμαθε τον Αξελό; 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σήμεραι στον Κώστα Αξελό: Ποια σχέση, αλήθεια, μπορούν να έχουν οι δύο; 

Ο Κώστας Αξελός μιλούσε για την «φιλία»(Ανοιχτή Συστηματική), για την υπέρβαση της εκδίκησης και της μνησικακίας, μιλούσε για την υπέρβαση της εξουσίας, ναι αυτή την οποία επιδιώκει ο Κυρ. Μητσοτάκης(χρησιμοποιώντας ακόμα και τον Αξελό), μιλούσε για την υπέρβαση της αντίθεσης των κοινωνικά ορατών και των αόρατων, για την επίτευξη της σωματοψυχικής και της ψυχοκοινωνικής ενότητας. Ψηλά γράμματα αυτά για τον πρόεδρο της ΝΔ.
Έλεγε ακόμα, ο Αξελός, πως αυτοί που κυριαρχούν χάνουν το στόχο, χτυπημένοι χαυνωτικά από την αυτοϊκανοποίηση της κυριαρχίας τους επί του ανθρώπου. Αυτοί οι νάρκισσοι της δύναμης και του χρήματος υποκαθιστούν τον Κόσμο με τον μικρόκοσμό τους και το Παν με τα μικροπάθη τους. Μήπως αυτό σας θυμίζει κάποιον;

Γι’ αυτό έχουμε, πλέον, έναν κόσμο χωρίς άνθρωπο και έναν άνθρωπο χωρίς κόσμο, έλεγε ο αδικημένος σοφός. Γι’ αυτό ζούμε τον πολιτισμό του στιγμιαίου, εκείνου που αναπτύσσεται και σαπίζει επιτόπου.
Και για την τεχνική μιλούσε ο Κ. Αξελός. Την τεχνολογία που επικαλέστηκε, σήμερα, ως πανάκεια ο πολιτικός αρχηγός. Έλεγε, ο Αξελός, ότι η τεχνική έχει καταστεί ένα τεχνικό ικρίωμα, μία τεχνική της παραγωγικής κατανάλωσης. Οι καταναλωτές προτιμούν μικρές απολαύσεις για να ικανοποιήσουν τις υπαρξιακές, ψυχολογικές τους «τρεμούλες», όπου όλα γίνονται υπόθεση γούστου, αισθήσεων, ηδονής. Αλλά έτσι αποφεύγουν το βαθύ παιγνίδι της ύπαρξής τους, ό,τι δηλαδή μπορεί να την τραντάξει συθέμελα.

Όλα κινούνται μέσω του τεχνητού απόλυτου εντυπωσιασμού, που γίνεται έτσι το κινούν αίτιο μιας ολέθριας υποπλασίας, έλεγε ο φιλόσοφος, φωτογραφίζοντας τον υπερόψιμο θαυμαστή του!

Ποια, λοιπόν, σχέση έχει ο Μητσοτάκης με τον Αξελό; Αυτή ίσως που έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ