Το υπερπολυτελές αεροσκάφος του πλουσιότερου Ρώσου στα Χανιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

A52F2C89-6B08-40FA-8F11-3B001928481EΣτα Χανιά βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο δισεκατομμυριούχος Αλισέρ Ουσμάνοφ και μεγαλομέτοχος της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας “Άρσεναλ”, καθώς παρέστη στην ετήσια συνάντηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ξιφασκίας ¨Fie¨, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.
Η θαλαμηγός του Ουσμάνοφ, έκλεψε τις εντυπώσεις στον κόλπο της Σούδας, ενώ και στο αεροδρόμιο των Χανίων, το αεροσκάφος του Bourkhan jet, δεν πέρασε απαρατήρητο.
Πρόκειται για το “Bourkhan” το ΄τρίτο ακριβότερο ιδιωτικό αεροσκάφος στον κόσμο, ένα Airbus A340-300 το οποίο αγοράστηκε για $238 εκατομμύρια δολάρια, μετά την πώληση των μετοχών που κατείχε ο Ουσμάνοφ στο Facebook.
Μετά τις τροποποιήσεις που έχει κάνει, η σημερινή αξία του αεροσκάφους -το οποίο είναι μεγαλύτερο ακόμα και από του Πούτιν- ανέρχεται στα 450 εκατ. δολάρια.
Ο Ρώσος μεγιστάνας έδωσε στο αεροσκάφος το όνομα του πατέρα του “Bourkhan,” ενώ το σουπεργιότ “Dilbar” που έχει καταπλεύσει στη Σούδα, φέρει το όνομα της μητέρας του.
Εκτός από όλες την άνεση και την πολυτέλεια, χαρακτηριστικό είναι ότι το αεροσκάφος διαθέτει “δωμάτιο πανικού“, το οποίο είναι κατασκευασμένο από άθραυστα υλικά, εξασφαλίζοντας σε όποιον είναι μέσα την επιβίωση ακόμα και μετά από αεροπορικό ατύχημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ