Η Μάγδα Φύσσα μιλάει στην "Ελληνοφρένεια"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

919A0644-186F-494E-B605-EDCB14A69050“Για εμάς δεν θα είναι δικαίωση η απόφαση του δικαστηρίου. Σε μία δολοφονία, η λέξη ”δίκαιο” πού μπορεί να χωρέσει; Θα με δικαίωνε αν έφερναν τον Παύλο πίσω. Δικαίωση δεν νομίζω ότι θα βρούμε εμείς ποτέ. Δεν με καλύπτει τίποτα.
http://media.real.gr/filesystem/Multimedia/mp3/2_id23037.mp3
 
Ακόμα και να μου πουν ότι τον πάμε στο Σύνταγμα και τον εκτελούμε, είναι πολύ λίγο για το κακό που μου έχει κάνει”, δήλωσε η μητέρα του Παύλου Φύσσα μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή “Ελληνοφρένεια”.
 
http://media.real.gr/filesystem/Multimedia/mp3/1_id23036.mp3
“Θέλω να δω να τιμωρούνται οι δολοφόνοι, όμως αυτό δεν μας καλύπτει. Το παιδί μας θέλουμε, δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Μπορούν να μας φέρουν πίσω το παιδί μας; Ακόμα και να υπήρχε η θανατική ποινή και τον εκτελούσαν, πάλι δεν θα μας ικανοποιούσε”, τόνισε η Μάγδα Φύσσα.
“Τον πρώτο καιρό, δεν υπήρχε μίσος γιατί δεν είχα περιθώριο να κάτσω να σκεφτώ τους υπαίτιους. Έπρεπε να προσπαθήσω να μάθω να ζω χωρίς τον Παύλο. Ακόμα και τώρα τρώει χρόνο. Ήρθε όμως το μίσος, ήταν κάτι που το φοβόμουν από την αρχή. Όσο περνάει ο καιρός, δεν μειώνεται καθόλου”, τόνισε η κ. Φύσσα.

Ερωτηθείσα αν θα μιλούσε στον Γιώργο Ρουπακιά, η κ. Φύσσα απάντησε : “Τι να του έλεγα… Να μου τον αφήσουν πάνω μου να καλοπεράσει. Κομμάτια θα τον έκανα. Ένας πληρωμένος δολοφόνος είναι. Ό,τι και να μου πει θα με λυτρώσει;”
“Όποτε έρχονταν στο δικαστήριο πάντα ήταν προκλητικοί. Εγώ εκεί τρώω τις σάρκες μου. Βλέπεις στα πρόσωπά τους ότι δεν υπάρχει ίχνος μετάνοιας. Αυτό είναι που σε τρελαίνει”, πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στους αστυνομικούς που βρίσκονταν τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο σημείο, η κ. Φύσσα υποστήριξε: “Ψέματα είπαν όλοι, θα μπορούσαν να το αποτρέψουν και δεν το έκαναν. Από το βίντεο και τις μαρτυρίες αποδεικνύεται ότι στο σημείο που έγινε η δολοφονία ήταν δύο αστυνομικοί και δεν το απέτρεψαν. Όλα δείχνουν ότι οι παρόντες αστυνομικοί θα άφηναν (Ρουπακιά) να φύγει”.
“Από το σημείο της δολοφονίας περνάω κάθε μέρα . Υπάρχει και μνημείο. Θα πούμε καλημέρα και καληνύχτα. Όταν το βεβηλώνουν, πονάς αλλά το ξεπερνάς γιατί ξέρεις ότι δεν του κάνει κακό του ίδιου. Το κακό το κάνουν σε εμάς που έχουμε μείνει πίσω. Ο χρόνος έχει σταματήσει στην ώρα που έφυγε”, πρόσθεσε η κ. Φύσσα.
Επίσης, η μητέρα του Παύλου ανέφερε ότι “φέρνω τον Παύλο στο μυαλό μου, ξέρω πως τους αντιμετώπισε. Ήταν πολύ γαλήνιος, πολύ όμορφος και γελαστός. Έφυγε ήρεμα. Αν υπάρχει άνθρωπος σήμερα που λέει ότι δεν ξέρει τι έγινε, είναι γιατί θέλει να μην ξέρει. Ο ίδιος ο Παύλος τους υπέδειξε τον δολοφόνο. Ένα από τα τραγούδια του ” τα ζόρια” δεν μου το είχε βάλει ποτέ να το ακούσω”.
“Ήταν παλικάρι. Όταν φύγει ένα παιδί σου δεν μπορείς να γίνεις ξανά όπως ήσουν. Νιώθω περήφανη για το παιδί μου αλλά… να γίνεις σύμβολο εν καιρώ ειρήνης, τι έφταιξε και έπρεπε να χάσω εγώ το παιδί μου; Η απουσία του είναι πολύ πιο ψυχοφθόρα και πιο έντονη κάθε μέρα που περνάει. Πιο πολύ μου λείπει από τον Παύλο το ‘ΜΑΝΑ'” δήλωσε η Μάγδα Φύσσα, προσθέτοντας ότι “όσοι ήξεραν τον Παύλο, γνωρίζουν ότι δεν θα έτρεχε εκείνο το βράδυ να φύγει. Αυτό που ήθελε ήταν να προστατεύσει τα παιδιά. Δεν νομίζω ότι περνούσε από το μυαλό του ότι θα τον μαχαιρώσουν. Ήθελε να είναι σε ένα κεντρικό σημείο”.
“Έτυχε την άνοιξη εκείνη να δω το τάγμα να περνάει, όσοι ήμασταν στον δρόμο και είχαμε παγώσει. Όσοι ψηφίζουν Χ.Α , δεν δικαιολογούνται πια, είναι συνυπεύθυνοι”, τόνισε η κ. Φύσσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ