Έτοιμη η ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στο European Cyber Security Challenge 2018

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

keimeno security challenge
Σχεδόν ταυτόχρονα με το πρώτο σχολικό κουδούνι, ανακοινώνεται η τελική ομάδα που θα συμμετέχει στην ελληνική αποστολή που θα διαγωνισθεί στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18), μεταξύ 15 και 17 Οκτωβρίου 2018 στο Λονδίνο.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), που λειτουργεί ως το κέντρο εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ελληνική αποστολή, υποστηρίζεται και φέτος από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής.
Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανεύρεση, προσέλκυση και ανάδειξη μιας νέας γενιάς ταλέντων στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, μέσω μιας σειράς απαιτητικών δοκιμασιών. Οι χώρες που συμμετέχουν κάθε χρόνο σε αυτή τη διαγωνιστική δοκιμασία εκπροσωπούνται από μία και μοναδική ομάδα, που αποτελείται από δέκα άτομα, τους προπονητές και τον αρχηγό.
Την ευθύνη της Ελληνικής συμμετοχής στο διαγωνισμό φέρει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Με επικεφαλή τον αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος κ. Χρήστο Ξενάκη, μια εξειδικευμένη ομάδα εθελοντών που ασχολούνται με τον χώρο της κυβερνοασφάλειας προετοιμάζουν ήδη την ελληνική συμμετοχή για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ECSC 2018, αποβλέποντας σε μία υψηλή διάκριση.
Μετά από πολύμηνη διαδικασία δοκιμασιών συγκροτήθηκε πλέον η τελική δεκάδα των διαγωνιζομένων που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ECSC 2018. Η ομάδα αποτελείται από 10 νέους μεταξύ 14-25 ετών, οι οποίοι ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στον προκριματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Από τότε μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, όλα τα παιδιά που προκρίθηκαν ξεκίνησαν εντατικές προπονήσεις, με live-hacking δοκιμασίες αλλά και εκπαίδευση, που είχε ως στόχο την ενημέρωση και εξάσκηση των συμμετεχόντων στις σύγχρονες απειλές, τα κενά ασφαλείας αλλά και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι hackers για την παράκαμψη των συστημάτων ασφάλειας.
Η φετινή ομάδα, αποτελείται από δέκα νέα παιδιά, επαγγελματίες και μη, hackers, ερευνητές ασφαλείας, αλλά ακόμη και μαθητές, που ασχολούνται με το hacking .
Η προετοιμασία των συμμετεχόντων καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων συντονίζεται από τον κ. Κωνσταντίνο Βαβούση, διευθυντή του Secnews.gr (https://www.secnews.gr/) και πραγματοποιείται από ειδικούς του Hack the box community (https://www.hackthebox.eu/) και της ομάδας Greunion (https://twitter.com/greunion_ctf).
Ενεργή συμμετοχή στην οργάνωση και το σχεδιασμό της εκπαίδευσης της ομάδας έχουν, επίσης, τα στελέχη της ADACOM και της εταιρείας UBITECH. Στην παρούσα φάση τα μέλη της ελληνικής αποστολής συνεχίζουν να προπονούνται ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στο ανώτερο δυνατό επίπεδο μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού τον Οκτώβριο στο Λονδίνο.
Μεγάλοι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι οι χορηγοί, οι οποίοι υποστηρίζουν ενεργά την Ελληνική εθνική ομάδα κυβερνοασφάλειας, εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την επιτυχία της και τους οποίους θερμά ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση τους στην προσπάθεια της ελληνικής ομάδας.
Πιο συγκεκριμένα:
Diamond Sponsors: ADACOM, UBITECH
Diamond Transportation Sponsor: Aegean Airlines
Platinum Sponsor: Όμιλος Quest (Info Quest Technologies, Uni Systems)
Gold Sponsors: IDE – INTRACOM Defense Electronics
Silver Sponsors: Thales
Supporters: devolo, Hack The Box, Netsquare, The Cube, Yenkee, Αθήνα – Διεθνής Αερολιμένας Ελευθέριος Βενιζέλος
Media Sponsors: Biztech.gr, Epixeiro.gr, Huffington Post, IT Professional Security, NetFax, Netweek, ReCred, SecNews, Spoudazo.gr, Tech Matrix
techpress

ΔΗΜΟΦΙΛΗ