Τι κάνει η Δικαιοσύνη με τον Κώστα Σημίτη;
Το καθεστώς Σημίτη άφησε πίσω του πολλά «ίχνη». Τα πεπραγμένα της μαύρης οκταετίας των Ιμίων, του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου, της παράδοσης Οτσαλάν στους Τούρκους και των ολυμπιακών έργων οδηγούν σε δύο προορισμούς: στα εδώλια των κατηγορουμένων, όπου κάθονται ορισμένοι εκλεκτοί του καθεστώτος, και στα γκισέ των τραπεζών, όπου οι Ελληνες πληρώνουν από το υστέρημά τους τα εκκαθαριστικά της Εφορίας.
Στο καθεστώς Σημίτη ένα από τα κεντρικά πρόσωπα ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου. Διετέλεσε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας και τελευταία απασχολεί τις δικαστικές Αρχές. Τώρα έφτασαν στη Βουλή δύο φάκελοι που αφορούν πιθανή εμπλοκή του σε εξοπλιστικά σκάνδαλα και την υπόθεση της μεταβίβασης της έπαυλης που είχε στη Σύρο. Η Βουλή καλείται να… αποφανθεί αν οι υποθέσεις αυτές έχουν παραγραφεί.
Αυτό από μόνο του συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι μια τόσο στρεβλωμένη έννοια και ένα τόσο τσαλαπατημένο πολίτευμα, ώστε οι πολιτικοί να θεωρούνται πολίτες πρώτης κατηγορίας (ενώ οι υπόλοιποι δουλοπάροικοι) και να προστατεύουν τον εαυτό τους από τον νόμο ψηφίζοντας νομοθετήματα που τους ξελασπώνουν προκαταβολικά παραγράφοντας τα ανομήματά τους. Ο λαός έχει μάτια και βλέπει και αυτιά για να ακούει τις αθλιότητες με τις παραγραφές που έχουν γλιτώσει όλο το κακό συναπάντημα που κατέστρεψε την πατρίδα, πρόδωσε το έθνος και ταλαιπωρεί ακόμα και σήμερα τον λαό.
Υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα με αυτή την υπόθεση, αλλά και με τις υπόλοιπες που έχουν τις ρίζες τους στην οκταετία Σημίτη: Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν τόσο πολλά από τόσο πολλούς σε δύο κυβερνητικές θητείες (με τον ίδιο πρωθυπουργό) και να μη γνωρίζει τίποτα ο επικεφαλής των κυβερνήσεων; Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα εκείνη την περίοδο να βρομάει και να ζέχνει από την κυβερνητική διαφθορά και ο πρωθυπουργός Σημίτης να μην έχει γνώση τι έκαναν οι εκλεκτοί του;
Πότε θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη ο Κώστας Σημίτης για να δώσει τα φώτα του αναφορικά με τα καμώματα των προσωπικών επιλογών του;