Οι ώρες που περνάτε κοιτάζοντας το τηλέφωνό σας προκαλούν θλίψη στο σκυλάκι σας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

47B21388-F566-486F-9C84-F33D0792F977Αναμφισβήτητα ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας. Ολοι μας έχουμε κινητό, υπολογιστή, ίσως και tablet. Πόσοι όμως από εμάς είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από το κινητό μας τηλέφωνο;
6 στους 10 νέους ασχολούνται τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα με τα κινητά τους, παρουσιάζοντας συμπτώματα εθισμού, σύμφωνα με έρευνα.

Ο εθισμός στο κινητό δεν είναι κάτι απλό και δυστυχώς δεν είναι μόνο οι νέοι που περνούν πολλές ώρες με το τηλέφωνό τους κοιτάζοντας e-mail, social media και ειδήσεις.
Οι περισσότεροι, στο μεγαλύτερο μέρος της μέρας ή και της νύχτας διαβάζουν μηνύματα, σχολιάζουν φωτογραφίες στο Facebook και το Instagram, απαντούν σε emails ή χαζεύουν απλά τα social media για να περάσει η ώρα.
Ο εθισμός στα έξυπνα τηλέφωνα έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά δεν είναι λίγοι εκείνοι που τσεκάρουν ανά δύο λεπτά να δουν μήπως υπάρχει κάτι νέο. 
Ας μην κοροϊδευόμαστε, το κινητό έγινε η επέκταση του χεριού μας.

Ο εθισμός των ανθρώπων στο κινητό τηλέφωνο όχι μόνο κάνει κακό στην υγεία και επηρεάζει την κοινωνική τους συμπεριφορά, αλλά προκαλεί λύπη στον σκύλο τους, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι ώρες που ασχολούμαστε με το κινητό μας τηλέφωνο όταν είμαστε σπίτι κάνουν τον σκύλο μας να νιώθει μοναξιά και απομονωμένος.  
Οταν δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στα τηλέφωνά μας παρά στα σκυλιά μας, βλάπτουμε τον συναισθηματικό μας δεσμό, κάνοντας τα σκυλιά μας να αισθάνονται παραμελημένα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τα σκυλιά σε κατάθλιψη και θέματα συμπεριφοράς.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα σκυλιά επηρεάζονται πολύ περισσότερο από τις γάτες με την τακτική να ασχολούμαστε πολλές ώρες με το κινητό μας.
Ο σκύλος αναζητά την προσοχή μας και θέλει παιχνίδια. Η αδιαφορία μας του κάνει κακό και επηρεάζει την συμπεριφορά του μέσα στο σπίτι και όχι μόνο.
 
Πηγη: bovary.gr 
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ